Поділитись:

Російські війська оточують Україну, – Міністр оборони Резніков (відео)

Понеділок, 21 лютого 2022, 13:29

Російські війська оточують Україну.

Про це на брифінгу повідомив голова Міністерства оборони України Олексій Резніков.

На кордоні з РФ сконцентровано 147 тисяч «штиків», 127 тисяч з яких представляють наземний контингент. Решта – морський та авіаційний.

«Ми спостерігаємо за російськими підрозділами, які сьогодні налічують 127 тисяч осіб наземного компонента, з морською та авіаційною компонентою – 147 тисяч осіб. Ми не бачимо відведення та не говоримо про зменшення кількості. Оскільки ті частини, які зараз перебувають у русі, можуть бути дуже швидко повернуті до попередніх місць або перекинуті на іншу ділянку», – сказав Резніков.

При цьому Резніков додав, що українські збройні сили перебувають у повній бойовій готовності та зможуть відреагувати на будь-який сценарій розвитку подій. Водночас міністр наголосив, що загрозу повномасштабного вторгнення Росії ніхто не нехтує. Її постійно враховують під час прогнозування подальших подій та обрання адекватної тактики реагування.

За словами Резнікова, ЗСУ навіть розбирали сценарій, згідно з яким Україна була б оточена військами від Бреста до Таганрогу сушею, на двох морях та у тимчасово-окупованому Криму. Також ніхто не відкидав і ті війська, що знаходяться у Придністров'ї.

«Також очікувалося, що на тлі цього російські війська влаштують загострення на сході. І все це супроводжуватиметься іншими засобами тиску: кібератаками, мінуваннями цивільних об'єктів, спробами влаштувати заворушення під різними приводами тощо», – наголосив міністр.

На думку Резнікова, у такий спосіб Москва намагається "розхитати" Україну зсередини, щоб змусити Київ капітулювати та змінити політичний курс.

Також Резніков наголосив, що в Україні прогнозували, що війська з території Білорусі не будуть вивезені після навчань. Їх везли туди з Далекого Сходу, явно не для того, щоб вони потренувалися 10 днів.

«Так само не стали сюрпризом "раптові" навчання у Придністров'ї. Нами вжито відповідних заходів реагування», – додав міністр оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів