Поділитись:

"Нам треба було поїхати в Італію", – у Луцьку показали фільм "Гніздо горлиці" (фото)

Четвер, 03 листопада 2016, 13:53

У Луцьку відбувся допрем'єрний показ драматичного фільму "Гніздо Горлиці", на представлення якого завітала творча група та виконавиця гоновної ролі Римма Зюбіна.

Зустріч відбулася ввечері 2 листопада у кінотеатрі "Прем'єр Сіті".

Кінорежисер і сценарист Тарас Ткаченко розповів, що стрічку знімали впродовж трьох років. За цей час на знімальному майданчику сталася трагедія – на 43 році пішов з життя актор Віталій Лінецький, який грав головну роль у фільмі.

Тарас Ткаченко><span class=Тарас Ткаченко

"Навесні 2014 року ми зняли приблизно половину фільму. Після чого влітку Віталіка не стало. Але так вийшло, що з Віталієм ми зняли більшість сцен, окрім однієї, дуже важливої, фінальної сцени: весілля доньки, на яке повинен був приїхати італієць. Без нього цю сцену зняти було вже неможливо. Але якась дивна річ відбулася. Видно, нас Господь Бог вів у сторону правди, тому що фільм став навпаки правдивішим. Все складалося так, як складалося. Я не вважаю, що фільм програв від цього", – сказав він.

Актор Віталій Лінецький, який помер два роки тому><span class=Актор Віталій Лінецький, який помер два роки тому

Актриса Римма Зюбіна зазначила, що світлішої пам'яті, ніж "Гніздо горлиці" для Віталія й годі було придумати.

"Життя пише сценарії. Життя керує, а ми щось там собі плануємо. Але Віталік казав таку фразу: "Тут є що грати", – підкреслила вона.

Також Зюбіна розповіла, як знімалася стрічка та як вона вживалася у свою роль.

""Із таким режисером працювати не просто приємно, а одна насолода. Коли режисер тебе не принижує, не примушує виконувати свої забаганки на майданчику, а з тобою радиться, то це радість для актора. У мене на рахунку більше 80 ролей, але я не можу про кожну роль та режисера сказати те, що я кажу про Тараса. Я родом сама із Закарпаття, тому для мене ніколи не було новиною заробітчанство. Я знаю, що це таке", – каже вона.

Зюбіна зауважила, що впродовж років зйомки їй зустрічалися жінки-заробітчанки, завдяки яким образ її героїні вийшов повноцінним.

А сценарист Тарас Ткаченко додав, що фільм не стільки про заробітчан, скільки про справжнє кохання.

"Фільм про те, що яким би життя не було тяжким і нестерпним, варто жити і варто перемагати. І це фільм, який повинен подарувати нам віру в наше майбутнє", – резюмував він.

Продюсер фільму Володимир Філіпов розповів, як нині держава підтримує українське кіно.

Володимир  Філіпов><span class=Володимир Філіпов

"Дуже добре. Краще, ніж ще п'ять років тому. Зараз існує програма підтримки кінематографії. Дитячі фільми або анімаційні на 100 % фінансуються. Такий фільм, як наш, підтримують на 50 %. Суми, в порівнянні зі світовими, дуже скромні, проте нам вистачає. Але нам потрібне кіно, бо це – відзеркалювання нації. В Україні сьогодні лише 300 екранів, а кінотеатрів 180. Завдяки нашому дистрибютору кіно вийде у 120 кінотеатрах. Про самоокупність проекту, на жаль, говорити зарано. 25 років українське кіно знищувалося тим чи іншим способом, тож доведеться трохи потерпіти",

Римма Зюбіна зауважила, що для того, аби зробити масшабну рекламу проекту, потрібно витрати половину бюджету стрічки

"Так, нам не вистачає грошей на рекламу. Ми не можемо дозволити собі, як депутати, все місто обвісити білбордами, бо ми ці гроші от так здобуваємо, а інші –по-іншому. Тому така пропорція. Щоб рекламу зробити, потрібно витратити половину бюджету фільму, а вони створюються й так із немалих економічних проблем. Ми починали знімати при курсі євро 11, а закінчували при курсі євро 30. І нам треба було поїхати в Італію, бо не ми не могли ті сцени зняти у Львові десь чи в Чернівцях", – каже актриса.

Інший продюсер стрічки Андрій Суярко зазначив, що їхня мета – створення фільмів, на які люди ходитимуть не лише через те, що воно українське, а й через їхню цікавість та якість.

Андрій Суярко><span class=Андрій Суярко

Зауважимо, що у широкий прокат фільм "Гніздо Горлиці" вийде 10 листопада 2016 року. Тож творча група стрічки запрошує всіх лучан прийти на перегляд та насолодитися повнометражною українською стрічкою.

На допрем'рний показ фільму На допрем'рний показ фільму "Гніздо горлиці" завітало чимало лучан, які охоче поспілкувалися із творчою групою

Перед початком показу гостей пригощали фруктами та шампанським)><span class=Перед початком показу гостей пригощали фруктами та шампанським)

Актриса та журналістка Наталія Шепель><span class=Актриса та журналістка Наталія Шепель

Журналісти Сергій Шаповал та Наталія Пахайчук><span class=Журналісти Сергій Шаповал та Наталія Пахайчук

Луцький фотограф Роман Домбровський><span class=Луцький фотограф Роман Домбровський

Кадри з фільму><span class=Кадри з фільму

Кадри з фільму><span class=Кадри з фільму

Кадри з фільму><span class=Кадри з фільму

Надрукувати
мітки:
коментарів