Поділитись:

Снайперські гвинтівки та каски: Нідерланди нададуть Україні військову допомогу

П'ятниця, 18 лютого 2022, 17:38

Уряд Нідерландів анонсував постачання Україні зброї, радіолокаційних систем та міношукачів через загрози з боку Російської Федерації.

Про це повідомляє телеканал NOS.

Нідерланди планують передати Україні снайперські гвинтівки з боєприпасами, бойові каски, жилети, радари та детектори для виявлення наземних та морських мін.

У контексті загострення російсько-українських відносин низка урядів оголосили про підтримку України. Військову допомогу до Києва вже спрямували такі члени НАТО, як США, Канада, Великобританія, Литва та інші країни. Відмовляється постачати Україні озброєння Німеччина, яка надає і готова надавати й надалі фінансову та безпекову підтримку. 

Видання NL Times уточнює, що Нідерланди передадуть 3 тисячі касок та 2 тисячі жилетів. Також поставлять 30 металодетекторів для виявлення мін, саморобних вибухових пристроїв та зброї, захованих під землею. Крім того, передадуть пристрої із дистанційним керуванням для виявлення морських мін. Міноборони Нідерландів також надасть пʼять радарів виявлення зброї та два радари спостереження за полем бою для виявлення місця розташування ворожої артилерії, а також 100 снайперських гвинтівок із 30 тисячами набоїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів