Поділитись:

Плату за смітєзвалище у Брищі хочуть збільшити вчетверо

Четвер, 03 листопада 2016, 08:56

Депутати Луцької районної ради розглянули проект рішення щодо збільшення розміру орендної плати з 3 до 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які виділені під сміттєзвалище у Брищі.

Також, враховуючи звернення жителів с. Брище щодо незаконного видобутку кольорових металів на законсервованому сміттєзвалищі, прийняли рішення звернутися до міського голови Луцька щодо вирішення питання із забезпечення охорони цієї території. Про це йшлося 2 листопада на засіданні позачергової 12-ї сесії Луцької районної ради, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

У своєму виступі перший заступник міського голови Тарас Яковлев сказав, що наразі департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради спільно з Луцькою районною державною адміністрацією мають договори оренди земельних ділянок, на яких здійснюється обслуговування твердих побутових відходів. Він зазначив, що Земельний Кодекс України передбачає встановлення розміру орендної плати з 3 до 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, тож якщо буде прийняте рішення про підняття чинної процентної ставки, то такий договір буде підписаний департаментом житлово-комунального підприємства.

"На сьогодні орендна плата становить близько 150 тис грн на рік, ця сума є не досить великою, тож Луцька міська рада постійно працює із селищем Рокині щодо питань, які виникають в селі Брище. Упродовж 10 місяців 2016 року Луцькою міською радою було перенаправлено субвенцій в сумі 750 тис грн для селища Рокині. Якщо буде підніматися процентна ставка, то є недоцільним продовжувати направлення субвенцій", – зазначив Яковлев.

Депутати районної ради Вадим Веремчук та Іван Бондар внесли пропозицію створити спільну комісію з представників районної ради та Луцької міської ради, яка визначить доцільність та суму підняття орендної плати. Також запропонували створити робочу групу, до якої увійдуть депутати Луцької районної ради, Луцької міської ради, голова районної ради, міський голова та їх заступники. Вони мають вирішити актуальні проблеми, що стосуються зміни руху приміських маршрутів та відшкодування коштів за утримання дітей жителів району, які відвідують дошкільні навчальні заклади Луцька. Цю пропозицію депутати підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів