Поділитись:

Канада допоможе Україні з безпекою на шахтах

Четвер, 03 листопада 2016, 08:22
Канада допоможе Україні з безпекою на шахтах

Канада та Україна готуються до підписання документа, який дозволить підвищити виробничу безпеку на українських гірничо-видобувних підприємствах.

Про це заявила міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Канади Мері Анн Мигайчук, – передає Укрінформ.

"У нас будуть офіційні стосунки із Мінсоцполітики, які переважно стосуватимуться виробничої безпеки у гірничо-видобувному секторі. Ми розглядаємо можливості для обміну досвідом та знаннями, а також обговорення найкращих практик, що дозволять Україні розвинути свій багатий видобувний сектор", – сказала Мигайчук, яка перебуває з візитом в Україні.

З її слів, у четвер відбудуться перемовини із міністром охорони здоров'я України, на яких йтиметься про канадську допомогу Україні, зокрема респіратори, безпечні кімнати у шахтах та інші засоби зниження травматизму серед гірників.

"Ми хочемо надати максимальне сприяння. Якщо ми можемо допомогти своїми знаннями – то будемо раді це зробити", – наголосила урядовець.

Вона додала, що її візит до України та пакет майбутньої допомоги є свідченням незмінної підтримки Канадою Києва.

"Я дякую українцям за їх гостинність під час мого візиту і вважаю його черговим символом незмінної підтримки урядом Канади України. Впродовж багатьох років ми надаємо допомогу Україні, особливо після початку незаконної агресії Росії. За цей час ми вже пообіцяли більше $700 млн на різні сфери в Україні", –підсумувала Мигайчук.

Міністр, яка має українське походження, зазначила, що нині прибула в Україну вже втретє, але вперше – у статусі члена федерального уряду.

Надрукувати
мітки:
коментарів