Поділитись:

Керівник муніципальної поліці Луцька пояснила дії своїх працівників

Середа, 02 листопада 2016, 18:37
Керівник муніципальної поліці Луцька пояснила дії своїх працівників

У зв'язку із ситуацією, що виникла навколо дій працівників департаменту муніципальної поліції 25 жовтня, керівник луцьких "муніципалів" надала офіційне роз'яснення.

Коментар вона Юлія Сиротинаська розмістила на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як йдеться у дописі, департамент муніципальної поліції з березня 2016 року активно веде боротьба зі стихійною торгівлею на парковці, що на вул. Карпенка-Карого біля входу в ринок "Пасаж". Дії зумовленні виконанням рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 24.05.2013 № 308-1 "Про недопущення незаконної торгівлі та стихійних парковок транспорту поблизу ринків" та з метою дотримання Правил благоустрою міста Луцька затверджених рішенням Луцької міської ради від 29.07.2009 №44/2.

Працівники департаменту муніципальної поліції та управління патрульної поліції в Луцьку склали разом 9 протоколів за статтею 152 КУпАП та направили на розгляд адміністративних комісій за місцем проживання порушників, що здійснювали торгівлю на парковках із землі та з автотранспортних засобів

ПП "ВКФ "Домінанта" інспектори відділу протидії стихійній торгівлі тричі направляли листи та двічі видавали приписи щодо припинення незаконних дій на земельній ділянці наданій по договору оренди для паркування автотранспортних заходів.

З 11 жовтня інспектори відділу протидії стихійній торгівлі розпочали чергування на зазначеній території задля недопущення несанкціонованої торгівлі. За 14 днів вдалося ліквідувати таку торгівлю з асфальту та з автівок. Окрім торгівлі, що здійснювала гр. Трасковською А.А.,на доньку зазначеної громадянки було уже складено протокол за несанкціоновану торгівлю за статтею 152 на цій же парковці.

Як зазначила Юлія Сиротинська, Трасковську попередили 23 жовтня, що у випадку здійснення торгівлі 25 жовтня (вівторок) на зазначеній території її буде притягнуто до відповідальності за ч.1 статті160, товар буде вилучено, а матеріали будуть передані до суду.

"При ознайомленні Трасковськоїз тим, що на неї буде складено адміністративний протокол, зазначена громадянка опору не чинила. Самостійно надала документи, що посвідчують особу, та назвала необхідні дані. Після початку складання протоколу огляду та вилучення (як це передбачено КУпАП) Трасковська в обуренні, але адекватно брала участь у зважуванні та фіксуванні вилученого товару до моменту, поки не почала принижувати, обзивати працівників муніципальної поліції та патрульних. В подальшому вказана громадянка розпочала кидати овочі, мішки та ящики в автотранспортний засіб, кожну дію супроводжуючи нецензурними словами. Піком стало нанесення Трасковською А. удару працівнику патрульної, який попередив громадянку про відповідальність щодо її висловлювань. Загострення відбулось, коли приїхав чоловік зазначеної порушниці, який перегородив виїзд автомобіля, у якому були вилучені овочі. Особа спільно з донькою почали шкодити майно, закликати людей чинити опір та перешкоджати руху автомобілів на паркувальній зоні, погрожувати фізичною розправою з усіма присутніми інспекторами та поліцейськими. Донька Трасковської А. нанесла теж удар працівнику департаменту та патрульної поліції в обличчя. Матеріали адміністративної справи 26 жовтня направлені до суду, як це вимагає закон, разом з протоколом огляду та вилучення (перець 48 кг; картопля 390 кг; капуста 359 кг; морква 279 кг. (фото справи додаємо)", – йдеться у повідомленні.

Керівник муніципальної поліці Луцька пояснила дії своїх працівників Керівник муніципальної поліці Луцька пояснила дії своїх працівників

"Департамент робить у місті важку та необхідну роботу, ми, звісно, розумієм, що людський фактор повинен бути присутній, але дотримання законодавства необхідне. Жодних принижень честі та гідності ні мною ні інспекторами здійснено до пані Алли не було", – зазначила Сиротинська.

Надрукувати
мітки:
коментарів