Поділитись:

На Волині «закрили» групу наркоторговців: «бізнес» поставили на «конвеєр»

Четвер, 17 лютого 2022, 18:56
На Волині «закрили» групу наркоторговців: «бізнес» поставили на «конвеєр»

Ратнівський районний суд засудив та відправив у місця позбавлення волі групу з чотирьох осіб, які займалися збутом наркотиків.

Відповідний вирок суд ухвалив 11 лютого.

Як вбачається з вироку, до складу угрупування входило четверо осіб: троє раніше несудимих жінок, одна з яких – уродженка Росії, та один раніше судимий за наркозлочини чоловік.

Як вбачається із вироку, жінки 31 січня 2019 року приїхали до місця проживання уродженки Росії, де та збула їм макову соломку. В подальшому вони її розфасували у місці проживання однієї з обвинувачених та перевезли до міста Ківерці, де планували збувати.

12 лютого 2019 року особа, яка добровільно надала правоохоронцям свою згоду на участь в оперативній закупівлі, зв'язалася з однією з обвинувачених і попросила у неї наркотичних засобів на 1 200 гривень. В указаний час ця особа прибула в указане наркоторговцями місце, де одна із обвинувачених передала їй наркотичні засоби, а саме макову соломку вагою 104 грами, та прекурсор вагою 5,19 грама, що є особливо великим розміром.

23 квітня 2019 року «ділки» знову купили в уродженки Росії макову соломку, розфасували її та сховали у лісі біля міста Ківерці. Та 3 травня знову відбулася оперативна закупка наркотичних речовин, цього разу на 1 400 гривень. Наркоторговці продали підставному покупцю понад 124 грами макової соломки. 

А вже 9 травня наркоторговці повторили закупівлю в уродженки Росії наркотичних засобів втретє. Своєю чергою 23 травня правоохоронці провели третю оперативну закупку на 1 600 гривень. Ще декілька таких закупок відбулося у червні та липні 2019 року.

Та 17 липня 2019 року за місцем проживання обвинуваченої правоохоронці провели обшук, під час якого виявили наркотичні засоби та прекурсори. Однак жінка на суді визнала вину лише частково, заперечивши, що створила злочинне угрупування. 

Жінка зазначила, що в уродженки Росії позичала кошти раніше, тож перераховувала гроші на її картку для погашення боргу. А наркотичні речовини купувала у Львові у невідомих їй людей. Не заперечувала, що продавала наркотики особі, яка виконувала роль підставного покупця. Однак, вважає це провокацією правоохоронних органів проти неї.

А ось інша обвинувачена жінка підтвердила, що саме за дорученням першої обвинуваченої їздила до уродженки Росії по наркотики і саме там їх отримувала. Ціну на вже розфасовані і заховані поблизу Ківерців наркотики встановлювала саме перша обвинувачена. 

Уродженка Росії ці звинувачення також не визнала та заперечила, що збувала наркотики.

Обвинувачений чоловік лиш визнав, що наркотики купував в першої обвинуваченої для власного споживання, однак, не подавав їх.

Та суд дослухався до показання однієї з обвинувачених, яка визнала свою вину та показала, що дійсно за вказівкою першої обвинуваченої отримувала наркотики в уродженки Росії для подальшого збуту. Дослідивши й інші докази у справі, суд дійшов висновку про вину всіх чотирьох обвинувачених.

Першу обвинувачену відправили до тюрми на 7 років із конфіскацією майна.

Друга обвинувачена, показання якої лягли в основу обвинувального вироку, отримала 4 роки обмеження волі з конфіскацією майна.

Уродженку Росії також визнали винною та призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чоловіка, який не до кінця відбув покарання за перший злочин, також визнали винним і присудили покарання у вигляді позбавлення волі строком 6 років. Ще 2 місяці він відсидить за попередній злочин.

Нагадаємо, що у Луцьку збувач наркотиків отримав покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів