Поділитись:

Волинські поліцейські розповіли, через що стається третина ДТП із постраждалими

Четвер, 17 лютого 2022, 15:20

Волинські поліцейські розповіли, через що стається третина дорожньо-транспортних пригод із постраждалими.

Про це повідомляє фейсбук-сторінка патрульної поліції Волинської області.

Таким чином, у 2021 році через порушення правил маневрування на Волині трапилося 876 автопригод (що становить 28 % від загальної кількості ДТП). З них 84 ДТП із травмованими, в яких загинули 5 осіб, а ще 114 – травмувалися. 
А в січні 2022-го року з цієї ж причини вже відбулося 47 автопригод. З них 5 ДТП із травмованими, де загинула одна людина, ще шестеро осіб отримали травми.

Поліцейські нагадують, що відповідно до п. 10.1 ПДР, перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це безпечно та не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

А виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки, автозаправних станцій та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з’їжджаючи з дороги – велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.

Також у разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.

За одночасного перестроювання транспортних засобів, що рухаються в одному напрямку, водій, який знаходиться ліворуч, повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч.

У поліції нагадують, що розворот забороняється:

  • на залізничних переїздах;
  • на мостах, шляхопроводах, естакадах і під ними;
  • у тунелях;
  • за видимості дороги менше як 100 м хоча б в одному напрямку;
  • на пішохідних переходах і ближче як 10 м від них з обох боків, крім випадку дозволеного розвороту на перехресті;
  • на автомагістралях, а також на дорогах для автомобілів, за винятком перехресть і місць, позначених дорожніми знаками 5.29 та 5.30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів