Поділитись:

Майже 20 порушень: на Волині оштрафували рибалок (фото)

Четвер, 17 лютого 2022, 14:33
Майже 20 порушень: на Волині оштрафували рибалок (фото)

У період з 8 по 15 лютого 2022 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 17 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Оформлено один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно якого вилучено шість одиниць заборонених знарядь лову. На порушників накладено штрафів на суму 952 грн.

Майже 20 порушень: на Волині оштрафували рибалок (фото) 

Майже 20 порушень: на Волині оштрафували рибалок (фото) 

Майже 20 порушень: на Волині оштрафували рибалок (фото) 

Для прикладу, 8 лютого в ході рибоохоронного рейду на водному об’єкті поблизу села Чаруків Городищенської ТГ Луцького району викрито два порушення рибальства, а саме – риболовля з перевищенням дозволених знарядь. Того ж дня аналогічне порушення виявлено на заплаві річки Стир у Луцьку. На громадян складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

12 лютого два порушення виявлено на озері Синове Сереховичівської ТГ Ковельського району.

Протягом тижня здійснено рибоохоронну роботу на водоймах Володимир-Волинського району. Обстежено озера та рибогосподарські водні об’єкти Затурцівської, Локачинської, Зимнівської, Устилузької, Литовезької та Нововолинської територіальних громад, в тому числі річок Луга та Західний Буг. Виявлено дев’ять порушень правил рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП. На порушників складено адміністративні протоколи та накладено відповідні штрафні санкції. Крім цього, на водному об’єкті, поблизу села Нові Цевеличі Локачинської громади виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено шість одиниць заборонених сітних знарядь лову. Складено відповідний акт.

Протягом тижня рибпатрульні провели з рибалками профілактичні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Довідкова інформація:

З першого листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Також з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона діятиме до 31 березня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів