Поділитись:

Україна на три дні від'єднається від енергосистем Росії та Білорусі

Четвер, 17 лютого 2022, 06:13

На три дні Україна від'єднається від енергосистем Росії та Білорусі. Перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем РФ, Білорусі і мережі ENTSO-E режимі у рамках підготовки до синхронізації з європейською ENTSO-E заплановано на 24-26 лютого 2022 року.

Про це повідомляє Укренерго.

Наголошується, що до цього часу ОЕС України буде об'єднана з «островом Бурштинської ТЕС», дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно.

Мета випробувань – продемонструвати здатність енергосистеми підтримувати необхідну частоту 50 Гц у різних режимах роботи. Тестування передбачають почергове проведення відключення генерації та навантаження.

Випробування в ізольованому режимі і майбутня синхронізація енергосистеми України з енергосистемою континентальної Європи будуть проводити у єдиному блоці регулювання з енергосистемою Молдови.

Результати тестувань будуть основою для ухвалення рішення ENTSO-E про перехід на паралельну роботу з українською та молдавською енергосистемами.

Повідомляється, що вранці 23 лютого почнуть операції з тимчасового від'єднання «острова Бурштинської ТЕС» від енергосистеми ENTSO-E і приєднання його до ОЕС України. Після завершення операції виконуватимуть операції з тимчасового від'єднання ОЕС України від енергосистем Росії та Білорусі.

Повернення енергосистеми України на паралельну роботу із зазначеними енергосистемами заплановано на 27 лютого, роботу блоку регулювання Україна-Молдова в ізольованому режимі заплановано на 24-26 лютого.

24-26 лютого під час ізольованої роботи будуть об'єднані торгові зони ОЕС України й «острова Бурштинської ТЕС». Бурштинська ТЕС та інші українські виробники електроенергії у зазначений період працюватимуть у єдиній торговій зоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів