Поділитись:

Тестували чипи: компанію Маска звинувачують у жорстокому поводженні з мавпами

Четвер, 17 лютого 2022, 03:14
Тестували чипи: компанію Маска звинувачують у жорстокому поводженні з мавпами

Група захисту тварин звинувачує компанію Neuralink Ілона Маска в тому, що вона протягом кількох років жорстоко поводилася з мавпами під час тестувань чипів.

Про це повідомляє New York Post, пише hromadske.ua.

Компанія Neuralink розробляє мозкові імплантати, які стануть інтерфейсом для взаємодії між мозком людини та електронним пристроєм. Над цією технологією працюють із 2016 року, тестування на мавпах відбувається з 2017 року. А у 2021 році розробники представили відео, на якому мавпа з імплантованим чипом «силою думки» грає у відеогру. 

Зоозахисники стверджують, що компанія піддавала тварин надзвичайним стражданням упродовж років експериментів, тож вони подали заяву до Міністерства сільського господарства США стосовно цих випробувань. У документі зазначені кілька різних випадків, коли мавпи зазнали серйозних ушкоджень і померли під час випробувань.

В одному з випадків мавпа втратила пальці кінцівок, імовірно, через самоушкодження, а згодом померла на інших тестах. Іншій мавпі, за словами зоозахисників, просвердлили отвір у черепі для електродів, через що у неї розвинулася шкірна інфекція, тож тварину приспали. Ще в одному випадку мавпі вставляли електроди до мозку, після чого в неї була блювота й задишка. Її теж довелося приспати.

Відповідно до даних зоозахисників, усього до експериментів залучили 23 мавпи, з яких вижили тільки 8. Однак компанія запевняє, що вони поважають життя тварин, а опубліковані дані вводять в оману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів