Поділитись:

У Білорусі за 6 кілометрів від України навели міст через Прип'ять – ЗМІ

Четвер, 17 лютого 2022, 00:09

У білоруській частині Чорнобильської зони неподалік українського кордону навели понтонний міст через Прип'ять.

Про це пишуть «Мілітарний» та The Insider з посиланням на супутникові знімки.

Окрім того, Міністерство оборони Білорусі підтвердило навчання з подолання водних перешкод, які проводять на річці Прип'ять.

Міст розташований неподалік закинутого білоруського села Вепри – згідно з координатами на супутникових знімках, звідти до українського кордону близько 6 кілометрів.

The Insider пише, що стягувати військову техніку в цей район почали ще 10 лютого, а міст може значно скоротити відстань від білоруського міста Ямпіль до українського кордону: долати доведеться не 167 кілометрів, а 96.

Раніше в Ямполі помічали 5-ту танкову та 37-му мотострілецьку бригади з Бурятії, проте вже 15 лютого військових там не було.

У Міністерстві оборони підтвердили, що проводять роботи в цій місцевості, але не навели деталей про місце зведення моста.

«На ділянці місцевості «Речиця» мотострілецькі підрозділи Збройних сил Росії відтворюють удари засобів повітряного нападу умовного супротивника та відпрацьовують питання збереження живучості, виведення і зайняття оборонних рубежів, а також переправи через водну перешкоду (річку Прип'ять)», – йдеться у повідомленні.

Ділянка «Речиця» таки справді заявлена як місце для проведення російсько-білоруських навчань «Союзна рішучість», однак вона розташована набагато далі від українського кордону.

Довідково:

 

Понтонний міст — це міст на плавучих опорах-понтонах. Їх використовують в разі аварії чи ремонту постійних мостів, а також у військовій справі, під час ліквідації наслідків стихійних лих тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
12:51
07 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
17 січня 2024
07 січня 2024