Поділитись:

Україна запросила міжнародну допомогу на випадок надзвичайних ситуацій у НАТО

Середа, 16 лютого 2022, 01:33
Україна запросила міжнародну допомогу на випадок надзвичайних ситуацій у НАТО

15 лютого Євроатлантичний координаційний центр реагування на катастрофи (EADRCC) отримав від України запит про міжнародну допомогу.

Про це повідомляють у пресслужбі НАТО, пише РБК-Україна.

EADRCC є основним механізмом реагування на надзвичайні ситуації цивільного характеру НАТО в євроатлантичному регіоні. Він працює цілодобово та включає всіх членів НАТО та країн-партнерів.

Цей центр функціонує як інформаційна система для координації запитів та пропозицій допомоги ㅡ переважно у разі стихійних та техногенних катастроф. У НАТО ж кажуть, що отримали запит від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Там повідомляють, що Україна готується до масштабних надзвичайних ситуацій різного характеру, які можуть вразити мирне населення.

У документі НАТО вказується, що ДСНС України просить: спецтехніку (автокрани, бульдозери, екскаватори, тягачі), вантажівки та позашляховики, машини механічного розмінування з дистанційним керуванням, спецмашини радіаційної та хімічної розвідки, аварійні водолазні станції, надувні човни з двигуном, засоби пошуку вибухонебезпечних предметів, дизельні електрогенератори, спецодяг для рятувальників, медичні засоби тощо.

«З метою надання скоординованої відповіді на вимоги України, державам, здатним задовольнити їх повністю або частково, пропонується відповісти оперативному контактному пункту постраждалої країни», – зазначається у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів