Поділитись:

У Луцьку «ясновидиці» обчистили будинків на 2 мільйони: сидітимуть довго

Понеділок, 14 лютого 2022, 19:49
У Луцьку  «ясновидиці» обчистили будинків на 2 мільйони: сидітимуть довго

У Луцьку двох жінок, уродженок Сумщини й Черкащини, відправили за ґрати на 9 і 5 років відповідно. Їх визнали винними в крадіжках з проникненням до житла і заволодінням матеріальними цінностями на суму понад 2 мільйони гривень. Але вони заперечують свою вину та мають власну версію подій. 

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд 8 лютого.

Як вбачається із вироку, обидві обвинувачені мають вищу освіту, неодружені, непрацюючі, незаміжні та вже раніше були судимі за крадіжку із проникненням, однак, відбували покарання умовно.

Суд встановив, що жінки 23 липня 2016 року обікрали будинок у селі Підгайці, завдавши власнику шкоди майже на 87 тисяч гривень. Окрім цього, 14 серпня 2016 року вони повторили злочин, заволодівши майном і коштами на загальну суму понад 133 тисячі гривень.

Окрім того, 21 серпня 2017 року одна з обвинувачених пограбувала ще один будинок, незаконно збагатившись на понад 2 мільйони 190 тисяч гривень.

Та у суді жінка заперечила свою вину, зазначивши, що на неї зводить наклеп сім'я потерпілого. За її словами, вона познайомилася з одним чоловіком через його кума. Вони спілкувалися телефоном. Та якось зустрілися на Світязі, куди вона з другою обвинуваченою приїхали на його запрошення. Там чоловік сказав, що його сімейне життя не склалося і він хоче жити з нею.  

На той час жінка проживала у Сумах, тож чоловік привіз частину своїх речей до неї, іншу – лишив у її батьків, так з ними й познайомився. Потім він сказав їй, що планує придбати декілька машин. Він придбав авто Infiniti за 38 тисяч доларів і сказав, що зареєструє її на неї, оскільки кошти, за які придбали авто, він не задекларував. Після цього він сказав, що проситиме дозволу її батьків на одруження з нею. 

У Рованцях чоловік привіз її до одного з будинків, сказавши, що це його будинок. Жінка переконує, що у цьому не було сумнівів, адже він відкрив хвіртку ключем, а собака його упізнав. Він забрав з будинку деякі речі після чого вони поїхали у Рівне, де заночували у готелі. Наступного дня вони повернулися до Луцька, де також ночували в готелі, потім чоловік поїхав у справах, а ввечері зателефонував і сказав їй брати таксі і їхати додому у Суми.

А вже 25 серпня до неї у квартиру у Сумах увірвалися якісь люди й почали їй погрожувати пістолетом, називаючись працівниками СБУ. За її словами, з неї зірвали золоті прикраси, питали про якісь гроші, та відібрали її власні заощадження. За словами жінки, тоді до неї у квартиру заштовхали іншу обвинувачену, в якої із сумки дістали гроші, які та намагалася витратити на купівлю квартири. За її словами, після цього їх обох привезли до відділення поліції у Луцьку, де погрожували та відмовлялися надати адвоката. За її словами, під тиском і залякуваннями вона була змушена підписати всі папери, які їй дали. Лише після того до неї допустили безоплатного адвоката. Також, за її словами, їй погрожували, що з її батьками щось станеться, якщо вона щось наговорить на свого знайомого.

Не визнала своєї вини й друга обвинувачена. Жінка пояснила, що не знайома з чоловіком, через якого все закрутилося, особисто. Вона з ним бачилася лише на Світязі, коли між ним та її подругою виникли стосунки. За її словами, тоді чоловік пояснив, що це його особисті речі, які він перевозить до квартири обвинуваченої у зв'язку із тим, що має намір розлучитися.

За її словами, 25 серпня 2018 року вона приїхала до своєї подруги, першої обвинуваченої, з грошима, оскільки мала намір купити квартиру у Сумах. Та там у квартирі на неї накинулися невідомі люди, а її подруга сиділа на кухні заплакана і перелякана. Вона підтверджує, що першій обвинуваченій постійно погрожували. Її ж, нібито, теж змушували підписати порожні документи, і, нібито, били по голові. Щобільше, за її словами слідчі, нібито, погрожували пістолетом брату першої обвинуваченої й забрали його до Луцька.

Однак, суд дослідив всі обставини справи й дійшов висновку про винуватість жінок.

Зокрема, у суді чоловік, зі знайомства з яким для обвинувачених все й розпочалося, дав показання, що дійсно знайомий з ними. За його словами, про першу обвинувачену йому розповіли як про таку, що «володіє екстрасенсорними здібностями». Тому він вирішив познайомитися з нею, бо вважав, що вона допоможе розібратися у ситуації щодо облиття кислотою машини його брата.

За його словами, вона дійсно розповіла йому деякі подробиці його життя, про які знали лише найближчі люди. Так і втерлася в довіру. Надалі попередила про небезпеку і попросила надіслати у Суми, де вона проживала, його футболку, аби вона «поставила захист». 

Згодом він поділився з обвинуваченою планами придбати вантажну машину. Однак, вона відмовила його, «напророкувавши», що та потрапить у серйозну ДТП. Тож порадила купити автобуса і залишити в неї для реєстрації на фірму з пасажирських перевезень. Мовляв, гроші швидко відіб'ються. Чоловік послухав її. 

Під час чергового візиту до міста Суми, він вкотре з нею зустрівся. Жінка знову «напророкувала» бід чоловіку, однак, запевнила, що буде за нього молитися. Тож він, у якось подяки, вирішив запросити її на відпочинок на Світязь. Вона приїхала разом із другою обвинуваченою. Там він запропонував їй пройтися по всіх приміщеннях, якими він володіє, аби прибратися. За його словами, жінка була з ним в житлових і офісних приміщеннях та всюди просила вимикати відео спостереження. 

За його словами, він сам декілька разів впускав її у будинок своєї тещі, звідки вона сумками виносила речі, однак, забороняла дивитися на них, бо вони були «негативно заряджені». За словами чоловіка, саме речі, які таким чином і зникли з будинку його тещі, і виявили правоохоронці під час обшуку квартири обвинуваченої у Сумах.

Заслухавши всіх свідків та дослідивши численні докази у справі, суд дійшов висновку про винуватість обох жінок та призначив їм покарання: одній із них – 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна, іншій – 5 років. Та з урахуванням невідбутої частини покарання за попередні злочини, жінкам доведеться провести у місцях позбавлення волі 9 років і 6 місяців та 5 років і 11 місяців відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів