Поділитись:

Невакцинований шкільний двірник із Рожища виграв суд щодо відсторонення від роботи

Понеділок, 14 лютого 2022, 08:44
Невакцинований шкільний двірник із Рожища виграв суд щодо відсторонення від роботи

фото ілюстративне

На Волині невакцинований шкільний двірник позивався до Рожищенського ліцею №1 через відсторонення його від роботи. Суд зобов’язав навчальний заклад виплатити чоловіку зарплату за час вимушеного прогулу та скасував наказ про відсторонення від роботи.

Про це йдеться в рішенні Рожищенського районного суду Волинської області, – повідомляє ІА Волинські новини.

Чоловік звернувся до суду з позовом до КЗ ЗСО «Рожищенський ліцей №1», в якому просив визнати незаконним та скасувати наказ про його відсторонення від роботи; поновити його на посаді двірника комунального закладу, а також стягнути з відповідача на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Зазначається, що 4 листопада 2021 року чоловікові повідомили про обов'язкове профілактичне щеплення проти COVID-19, яке він зобов'язаний отримати, щоб і надалі мати можливість працювати на посаді двірника. У випадку неподання такого документу, його буде відсторонено від роботи без збереження заробітної плати. Згодом наказом директора його таки відсторонили.

Однак чоловік вважав, що наказ підлягає скасуванню, оскільки він є незаконним і таким, що грубо порушує його конституційні, природні та професійні права. Зазначив, що ні постановою КМУ, ні наказом МОЗ не встановлено обов'язку проходження працівниками закладів освіти профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 саме до 8 листопада. Він звернув увагу на те, що ні трудовим договором, ні наказом про прийняття на роботу, ні посадовою інструкцією не передбачено необхідності наявності у нього профілактичного щеплення проти COVID-19.

Керівництво ліцею просило відмовити у задоволенні позову, посилаючись на постанови Кабінету Міністрів України та накази Міністерства охорони здоров’я.

Суд задовольнив позов двірника частково, зокрема скасував наказ директора ліцею про відсторонення його від роботи. Також заклад освіти зобов’язали нарахувати і виплатити заробітну плату за час незаконного відсторонення від роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів