Поділитись:

Результати достовірні: «Суспільне» про нацвідбір «Євробачення-2022»

Понеділок, 14 лютого 2022, 07:43
Результати достовірні: «Суспільне» про нацвідбір «Євробачення-2022»

«Суспільне» висловилось щодо технічних проблем під час прямого ефіру та достовірності результатів Національного відбору на «Євробачення-2022».

Про це пише «Суспільне».

Під час оголошення результатів голосування глядачів у прямому ефірі ведучий Тімур Мірошниченко кілька разів помилково назвав різні бали учасників Michael Soul, Our Atlantic та Barleben. Крім того, певний час не показували таблицю загальних результатів на екрані.

«Суспільне» у своїй заяві просить вибачення у глядачів та артистів. Мовник пояснює, що редакторка, яка дублювала результати в навушник ведучому, переплутала колонки й почала читати не результати голосування глядачів, а підсумкові цифри.

«Так вона спантеличила ведучого та графічного редактора, який виводив таблицю з результатами на екран. Через спроби внести правки у файлі стався збій і таблиця зникла з екрана. Ми перепрошуємо за ці незручності, особливо за той стрес, що пережив Тімур», – сказав продюсер та керівник компанії-виробника телеверсії нацвідбору Олексій Гончаренко.

Що стосується достовірності результатів відбору, «Суспільне» зазначає, що перевірку правильності підрахунку голосів здійснювала «Аудиторська фірма PwC», яка вже шостий рік є незалежним консультантом та аудитором для перевірки правильності підрахунку голосів у нацвідборі на «Євробачення».

Партнерка PwC в Україні Олена Волкова каже, що компанія провела перевірку правильності результатів глядацького, суддівського та загального голосування, які опубліковані на сайті Суспільного мовника.

«Ми провели процедури, щоб упевнитись, що результати голосування глядачів із системи SMS-голосування, суддів та загальний бал правильно передали ведучим у конверті, а також що загальний рейтинг учасника визначений на основі суми отриманих балів та відповідно до правил Національного відбору», – запевняє Волкова.

Також Суспільний мовник заявив, що не має доказів порушення переможницею нацвідбору Alina Pash правил відбору. Раніше повідомлялося, що вона виступала в анексованому Криму та була в Москві.

«Суспільне» оприлюднило відповіді від Держприкордонслужби стосовно поїздки співачки до анексованого Криму. У відомстві повідомили, що вона в’їхала та виїхала через український КПВВ, тобто порушень під час перетину кордону не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів