Поділитись:

Украерорух рекомендував авіалініям не літати над Україною через навчання РФ

Понеділок, 14 лютого 2022, 01:20
Украерорух рекомендував авіалініям не літати над Україною через навчання РФ

Украерорух офіційно опублікував рекомендацію авіакомпаніям не виконувати польотів над відкритими водами Чорного моря з 14 по 19 лютого у зв’язку з навчаннями РФ.

Про це пише голова «Украероруху» Андрій Ярмак у Facebook.

Україною здійснено офіційну публікацію аеронавігаційної інформації про активацію потенційно небезпечної зони у повітряному просторі над відкритими водами Чорного моря – з 14.02 по 19.02.2022. Тому вже від завтра авіакомпаніям рекомендовано не виконувати польоти протягом визначено проміжку часу над цією зоною, та заздалегідь планувати оптимальні маршрути з урахуванням поточної ситуації.

Ярмак підкреслив, що ця рекомендація не блокує в цілому польоти над Чорним морем.

Він пояснив, що Україна є єдиною міжнародно визнаною державою, що забезпечує обслуговування повітряного руху у межах району польотної інформації (РПІ) Сімферополь та публікацію стосовно неї аеронавігаційної інформації.

Однак після тимчасової окупації Криму, починаючи з квітня 2014 року, Росія в односторонньому порядку декларує прагнення на аеронавігаційне обслуговування у межах РПІ Сімферополь, що є прямим порушенням міжнародних документів. Україна та весь світ не керуються публікаціями аеронавігаційної інформації, виданими РФ.

Минулого тижня РФ опублікувала повідомлення для пілотів (NOTAM), в якому оголосила тимчасово небезпечною зоною частину повітряного простору над Чорним морем з 14 по 19 лютого через власні навчання.

Відповідно до спеціального порядку дій Україною здійснено офіційну публікацію аеронавігаційної інформації про активацію потенційно небезпечної зони у повітряному просторі в районі Чорного моря з 14 по 19 лютого.

Ярмак також наголосив, що повітряний простір над територією України наразі є відкритим та доступним для планування польотів, а безпека польотів забезпечується на належному рівні відповідно до міжнародних норм та стандартів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів