Поділитись:

На Волині помер поет і багаторічний директор школи

Неділя, 13 лютого 2022, 14:25
На Волині помер поет і багаторічний директор школи

У смт Сенкевичівка Горохівської громади помер видатний педагог та багаторічний директор школи Василь Панасюк.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці «Сенкевичівка».

Зворушливий допис зі спогадами про світлу людину опублікували 12 лютого, у день, коли померлому педагогу могло би виповнитися 85 років. 

«Погасла свічка життя Панасюка Василя Пилиповича, заслуженого жителя нашого селища. Він був не просто нашим односельцем, а вчителем, директором, поетом, вірним сином своєї землі…33 роки Василь Пилипович присвятив вчителюванню в Сенкевичівській середній школі, викладав історію і суспільствознавство. Тим паче, 28 років був директором цієї школи. Відмінник освіти України, вчитель-методист, мав багато грамот з Міністерства освіти.

Василь Пилипович був прекрасним педагогом і мудрим директором.Школа під його керівництвом була на високому рахунку і в районі, і в області. В області серед сільських шкіл ми дуже довго посідали почесне 2 місце за багатьма показниками, найголовніше – за якістю знань школярів. До речі, Панасюк В.П. Був одним із тих сільських директорів, чий досвід керівної роботи вивчали в області. Школа славилася як своїми вчителями, так і її випускниками…

Василь Пилипович був сам трудоголіком і підштовхував нас, колег, до творчої праці. Вітав усілякі нововведення і передові технології, вмів підтримати, зацікавити, допомогти. А що вже цікавим було дозвілля і учнів, і педагогів! Вечори відпочинку, концерти, вистави, зустрічі, екскурсії, творчі вечори… Василь Пилипович міг сам написати сценарій, складав вірші (видав дві збірки своїх поезій), співав у церковному хорі», – діляться спогадами про чоловіка мешканці Сенкевичівки.

Колишні учні та односельчани подякували у мережі вчителеві і наставнику за його велике і добре серце. 

На Волині помер поет і багаторічний директор школи 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів