Поділитись:

"Зюківське" держпідприємство підозрюють у зловживанні на будівництві шахти в Нововолинську

Вівторок, 01 листопада 2016, 20:31
«Зюківське» держпідприємство підозрюють у зловживанні  на будівництві шахти в Нововолинську

Працівники ДП "Дирекція по будівництву об'єктів" (ДП "Буддирекція") підозрюються у зловживанні службовим становищем і заподіянні збитків державі на понад 3 млн грн.

Про це свідчить ухвала Луцького міськрайонного суду Волинської області від 25 жовтня, – повідомляє видання Наші Гроші.

У держпідприємства розробили документацію конкурсних торгів для придбання у рамках державної цільової програми "Державна підтримка будівництва вугле- та торфодобувних підприємств, технічне переоснащення зазначених підприємств" для будівництва шахти №10 "Нововолинська" шахтного обладнання, яке не відповідає умовам Проекту будівництва шахти №10 "Нововолинська". Його вартість становить 24 млн грн.

28 вересня цього року відкрили кримінальне провадження у цій справі.

Через місяць суд надав слідчим доступ до договорів, актів виконаних робіт, платіжних доручень, на підставі яких ДП "Дирекція по будівництву об'єктів" впродовж 2015-2016 рр здійснювала фінансові операції з коштами, передбаченими для закупівлі гірничо-шахтного обладнання та будівництва шахти №10 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля".

З вересня 2015 року т.в.о. директора ДП "Дирекція по будівництву об'єктів" є Роман Надолинний. У 2010 р. він був членом виборчої комісії округу на Луганщині від Юлії Тимошенко, а в 2007-2009 рр. керував ВП "Управління матеріально-технічного постачання" ДП "Ровенькиантрацит" (Луганська обл.). Держпідприємством тоді керував Юрій Зюков – радник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

У червні цього року ДП "Буддирекція" після публікації "Наших грошей" скасувала торги на збагачення вугілля за 4,58 млн грн – ця ціна виявилася у 2,5 рази вищою від ціни, за яку аналогічну закупівлю провело ДП "Львіввугілля".

Надрукувати
мітки:
коментарів