Поділитись:

Луцький археолог показав, що знайшли під вежею Чорторийських (фото)

П'ятниця, 11 лютого 2022, 13:00
Луцький археолог показав, що знайшли під вежею Чорторийських (фото)

Відомий луцький археолог,  Віктор Баюк показав знахідки, які виявили під час розкопок під вежею Чорторийських у Луцьку. 

Відповідний допис він оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці у п'ятницю, 11 лютого. 

«Частина неймовірної колекції камінних пізньобарокових декорів із розкопок 2020-2021 рр. нововідкритих підземель Башти Чорторийських та Колегіуму єзуїтів у Луцьку. Роботи виконано Охоронною археологічною службою України Інституту археології НАН України спільно із Волинським національним університетом імені Лесі Українки, Адміністрацією Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку та Спілкою археологів України на замовлення Луцької міської ради в рамках міжнародного проекту CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine. Колекцією може пишатися будь-який музей. Професійні фото, як завжди, Віктора Чухрая», – написав він.

Луцький археолог показав, що знайшли під вежею Чорторийських (фото)Луцький археолог показав, що знайшли під вежею Чорторийських (фото)Луцький археолог показав, що знайшли під вежею Чорторийських (фото)Луцький археолог показав, що знайшли під вежею Чорторийських (фото)Луцький археолог показав, що знайшли під вежею Чорторийських (фото) 

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Луцьк отримав більше 16 мільйонів гривень на реставрацію пам'яток архітектури у рамках проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна». Загальний бюджет проекту 1,676 млн. євро, з яких 1,034 млн. євро отримає місто Луцьк на реставрацію башти Чорторийських, підвалів та частини фасаду монастиря єзуїтів в Луцьку, Готичної вежі у Любліні, а також інші заходи, спрямовані на промоцію цих архітектурних об'єктів та покращення туристичної привабливості історико-культурних пам'яток обох міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів