Поділитись:

Стратегію розвитку Луцька хочуть розробити за 81 тисячу гривень

Вівторок, 01 листопада 2016, 16:33
Стратегію розвитку Луцька хочуть розробити за 81 тисячу гривень

Депутати Луцькради пропонують не поспішати із реалізацією Стратегії і виділити на це більше коштів із міського бюджету.

Тендер на розробку Стратегії розвитку Луцька виграла ГО "Асоціація регіонального розвитку". Про це йшлося 1 листопада під час "бюджетної" комісії.

Як пояснив начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович, рішенням міськради було виділено 200 тисяч на розробку Стратегії розвитку Луцька. У конкурсі взяли участь 4 учасники. До 19 вересня надавались пропозиції, а 23 вересня відбулось засідання стратегічного комітету. Перші два підприємства, які подали найвищі пропозиції, залишили участь в тендері через невідповідність документів.

"Шляхом голосування прийняли рішення погодити підписання договору між виконкомом та Асоціацією регіонального розвитку на суму 81 тисяча гривень", – сказав Олександр Озінович.

Як пояснив директор ГО "Асоціація регіонального розвитку" Петро Гоцалюк, зазначена сума є невеликою, бо розробка стратегії подібних міст коштує від 400 тисяч гривень і більше. Однак він готовий цим займатись майже на волонтерських засадах.

"Ця робота триватиме приблизно рік, і вона вже розписана на місяці", – зауважив Петро Гоцалюк.

Голова "бюджетної" комісії Павло Данильчук разом з іншими депутатами мали сумнів щодо якісної стратегії за таку низьку суму.

"Я пропоную збільшити суму і закласти на це більші гроші, а не робити що-небуть за 81 тисячу гривень", – сказав Павло Данильчук.

Він зауважив, що було б доцільніше рекомендувати міському голові скасувати тендер і закласти на стратегію в бюджеті більшу суму.

У результаті вирішили до сесії Луцькради зібрати стратегічний комітет і проговорити основні речі щодо Стратегії розвитку міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів