Поділитись:

У січні волиняни сплатили понад 28 мільйонів гривень військового збору

П'ятниця, 11 лютого 2022, 08:48

Із легальних доходів волинян у січні 2022 року до бюджету сплатили 28,4 мільйона гривень військового збору.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Оскільки офіційно виплачена заробітна плата та інші легальні доходи – основне джерело надходжень військового збору, в Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу платників податків на важливості суворого дотримання вимог закону у сфері трудових відносин та податкового законодавства.

«Захист держави та безпека кожного з нас безпосередньо залежать від фінансування національного війська. Сплачуючи військовий збір із зарплати чи інших отриманих доходів, кожен щомісяця робить посильний фінансовий внесок в обороноздатність країни. Тому важливо, щоб працедавці сумлінно виконували свої обов’язки податкового агента і своєчасно перераховували військовий збір до бюджету. А громадяни, котрі торік отримали доходи без сплати податків, до 1 травня поточного року їх задекларували, а згодом – сплатити ПДФО і військовий збір відповідно до вимог закону», – наголошує заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець підкреслила, що нинішнього року держава запропонувала громадянам задекларувати не лише минулорічні доходи, а й на компромісних умовах відзвітуватися про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування.

«Легалізувати набуті активи варто у рамках одноразового добровільного декларування. Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому. Тому податкова служба рекомендує скористатися можливістю розпочати історію сумлінного платника податків», – підсумувала Ольга Ліщинська.

Волинянам нагадують: з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року в Україні триває одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів. Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Волинські податківці консультують громадян щодо особливостей подання одноразової добровільної декларації за номером телефону «гарячої» лінії: (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10:00 до 12:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
06 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
01 лютого 2024
30 січня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024
08 листопада 2023
10 жовтня 2023