Поділитись:

Водії і пішоходи мають обов'язки, визначені ПДР, – Андрій Крутень (відео)

Четвер, 10 лютого 2022, 20:48
Водії і пішоходи мають обов'язки, визначені ПДР, – Андрій Крутень (відео)

Пішоходи мають дотримуватися своїх обов'язків, визначених ПДР, під час дорожнього руху.

Про це в програмі «Прайм-Тайм» телеканалу «Конкурент TV» розповів начальник управління патрульної поліції Волинської області Андрій Крутень.

Поліцейський зазначив, що пішохід повинен зупинитися і подивитися чи не буде він створювати перешкоду в русі транспортним засобам. Хоча коли знаходиться на пішохідній доріжці, то має право на перехід проїзної частини. 

Сьогодні в правилах дорожнього руху є чітка позиція, що в темну пору доби пішохід зобов’язаний виокремити себе на переході світловідбивальним елементом. Проте Андрій Крутень каже, що коли зайшла мова про це світловідбивальний елемент – ніхто не казав, що це «круто», відразу почались питання де його брати.

«Ми зараз говоримо про безпеку, але безпека не ставиться на перше місце і це дуже погано», – зауважив начальник управління патрульної поліції Волинської області.

Він додав, що поліція працює як з однією категорією учасників руху – пішоходами, так і з водіями, які не надають перевагу в русі пішоходам.

Андрій Крутень наголосив на тому, що завжди потрібно убезпечитися у виконанні того чи іншого маневру на проїжджій частині.

Детальніше про обов'язки пішоходів – у відео.

Нагадаємо, що в перший місяць 2022 року на дорогах Волині сталося 16 ДТП за участю пішоходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів