Поділитись:

Побільшало травмованих у ДТП на дорогах Волині: тривожна статистика січня (відео)

Четвер, 10 лютого 2022, 19:30
Побільшало травмованих у ДТП на дорогах Волині: тривожна статистика січня (відео)

Тривожна статистика січня. Загальна кількість ДТП зменшилась. Але значно зросла кількість травмованих – пішоходів та водіїв. Основні порушення – перевищення швидкості, порушення правил маневрування та проїзду перехресть.

В пішохода теж є свої обов’язки – зупинитись і подивитись чи він не буде створювати перешкоди руху транспортному засобу. Хоча – знаходячись на пішохідній доріжці він має переважне право на перехід проїжджої частини. У темну пору доби – згідно з нормативними документами – пішохід зобов’язаний виокремити себе на переході світловідбивальним елементом. Та коли зайшла мова про це світловідбивальний елемент – ніхто не казав, що це «круто», відразу почались питання де його брати.

Безпека не ставиться на перший план. Щодня ми зупиняємо десятки транспортних засобів. Частину з них – заради превенції, попередження. Все частіше громадяни повідомляють патрульних про ймовірні факти нетверезого водіння. Ми майже щодень виявляємо нетверезих водіїв. Причини – особиста безвідповідальність, впевненість що не зупинять, розрахунок на некомпетентність патрульних і на те, що «зможу відмазатись». У нас в рази збільшилась кількість відмов від отримання неправомірної вигоди. Поліцейський відмовляється від отримання і таким чином фіксує кримінальне правопорушення, викликає слідчо-оперативну групу, на місці відбуваються слідчі дії.

Стандарти контролю за поліцейськими щороку збільшуються, один з способів – покращення якості фіксації дій працівників правоохоронних органів. Використання спец автомобілів – «фантомів» – наступний етап після впровадження стаціонарних камер фіксації правопорушень. Головне - аби водій усвідомлював що він має дотримуватись правил дорожнього руху, бо порушення будуть зафіксовані. Це перевірено міжнародним досвідом. Гість студії – начальник управління патрульної поліції Волинської області Андрій Крутень.

Деталі – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів