Поділитись:

На Волині за європейські гроші модернізують ЦНАПи

Вівторок, 01 листопада 2016, 17:49
На Волині за європейські гроші модернізують ЦНАПи

В області вперше відбулася масштабна презентація проекту Євросоюзу "ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади".

Проект реалізується у трьох областях Західної України: Волинській, Львівській та Рівненській, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

У рамках проекту модернізують щонайменше 14 ЦНАПів. Зокрема, у Волинській області планують: розширення Центру надання адміністративних послуг у Луцьку, створення міськрайонного ЦНАПу в місті Володимирі-Волинську, модернізація Центру у смт Маневичі, містах Любомлі, Горохові та Голоби, оснащення меблями і технікою ЦНАПу Ковельської райдержадміністрації.

Загальна вартість проекту становить 1 млн 77 тис євро, із них грантових коштів – 940 тис євро.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що при здійсненні закупівель, необхідних для проекту, за системою ProZorro можуть утворитися відповідні резерви коштів. Відтак, Володимир Гунчик повідомив про необхідність створення резервного фонду, кошти з якого направлятимуться на створення умов реорганізації, модернізації або побудови нових ЦНАПів.

Складові модернізації ЦНАПів:

  • Удосконалення адміністративних процесів шляхом стандартизації переліків адміністративних послуг, інформаційних карток на адміністративні послуги, підготовки регламентних документів.
  • Інтеграція максимальної кількості послуг у ЦНАП.
  • Підготовка персоналу шляхом проведення семінарів і тренінгів.
  • Впровадження або удосконалення електронних систем.
  • Реконструкція або добудова приміщень.
  • Інформування громадськості про переваги отримання адміністративних послуг через інтегровані офіси їх надання.

Для працівників ЦНАПів організують тренінги, дискусії та практичні семінари.

Надрукувати
мітки:
коментарів