Поділитись:

Відкриття офісів YouTube, Facebook та Google в Україні: Зеленський відповів на петицію

Четвер, 10 лютого 2022, 02:33

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про те, щодо відкриття офісів YouTube, Facebook та Google, щоб український сегмент соцмереж та великих інтернет-платформ модерувався з України, а не з Росії.

Відповідь опублікували на сайті глави держави, пише УНН.

Авторка петиції просить Зеленського звернутися до компаній YouTube, Facebook та Google для відкриття їхніх офісів в Україні. У тексті зазначається, що через відсутність українських офісів цих платформ український сегмент адмініструють із Росії, що може загрожувати національній безпеці. А ще російський вплив у соцмережах є небезпечним для українських дітей та підлітків, які не мають сформованого критичного мислення, йдеться у зверненні.
читайте також

Президент погодився, що така увага українського суспільства до цього питання на тлі російської агресії є цілком виправданою. Каже, що також вважає забезпечення модерування сегментів Google, YouTube, Facebook та Instagram із території України важливим напрямом посилення національної безпеки та протидії гібридним загрозам збоку РФ.

Зеленський переконує, що звернувся до прем’єр-міністра України з пропозицією активізувати роботу, спрямовану на відкриття на території України представництв Google (YouTube) та Meta (Facebook, Instagram). Нагадав, що раніше українська влада вже зверталася о цих компаній із такими пропозиціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
05 березня 2024
03 березня 2024
13 лютого 2024
11 лютого 2024