Поділитись:

Чи причетний депутат Волиньради до літаків із контрабандою (відео)

Вівторок, 01 листопада 2016, 15:17

Літаки, які нещодавно виявили в ангарі одного із сільськогосподарських підприємств на Волині, використовуються спортивним авіаклубом "Аміла-авіа". Засновником клубу є колишній головний митник Волині, а нині депутат Волиньради Роман Микитюк.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс, – повідомляє ВолиньPost.

Три легкомоторні апарати, зокрема "Як-12", "Вілга" та "Цесна", слідство вилучило в рамках кримінального провадження.

"За перевіркою інспекції Державної авіаційної служби України встановлено: "Цесна" має льотну придатність та може використовуватися для здійснення польотів у визначеному законодавством порядку. А на "Як-12" та "Вілгу" у реєстрі Державної авіаційної служби будь-яка інформація про їхню льотну придатність відсутня", ‒ коментує прес-секретар Луцького прикордонного загону Олег Личковський.

За інформацією прикордонників, літаки стояли в ангарах, які цілодобово охоронялися. Хто є власником цієї техніки ‒ не розголошують. Відмовилися коментувати знахідку і у волинській прокуратурі, яка здійснює процесуальне керівництво за фактом контрабанди. Свою відмову пояснили таємницею слідства.

У Єдиному реєстрі журналісти виявили ухвалу суду про тимчасовий доступ до речей та документів. У ній ідеться, що літаки вилучені під час досудового розслідування, де встановлено факт контрабанди вогнепальної зброї, підакцизних товарів, бурштину та інших предметів контрабанди. Повітряні засоби належать мешканцю Володимира-Волинського, а зберігалися вони на території села Радовичі Турійського району.

Як стверджують у цьому селі, ангарами користується місцевий спортивний клуб "Аміла-авіа", і техніка належить йому. Засновниками цієї організації є колишній головний митник Волині, а нині ‒ депутат Волиньради Роман Микитюк та його дружина.

Взяти коментар у Микитюка не вдалося. Варто зауважити, що поблизу цього села 5 місяців тому впав та розбився літак польського виробництва "Z-37". Ним керував мешканець Рівненської області, який загинув на місці. Тоді слідство не знайшло в цьому криміналу, стверджуючи, що чоловік здійснював випробувальний політ, на який попередньо взяв дозвіл.

Упродовж останніх трьох років це було третє падіння авіатехніки. 2013 року у селі Скулин Ковельського району, 2015 року у селі Промінь Луцького району теж розбивалися літаки "Ан-2". В обох випадках пілот та пасажир загинули на місці. У той же день правоохоронці заявили, що трагедія сталася через переправку повітрям контрабанди. В обох випадках слідство так і не повідомило про результати розслідування місцевим журналістам.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
08 березня 2024
02 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
24 лютого 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024