Поділитись:

Розстріл у Дніпрі: Артемій Рябчук розповів, чому вбив п'ятьох людей

Середа, 09 лютого 2022, 14:59

Під час першого допиту підозрюваний у розстрілі нацгвардійців Артемій Рябчук сказав, що на момент скоєння злочину перебував у стані «затьмарення та злості», але потім від своїх слів відмовився.

Про це розповів директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, повідомляє УП,

Сухачов повідомив, що наразі до Рябчука застосовано заходи посиленої безпеки в місцях його тримання та розповів деталі його показань.

«У ході допиту підозрюваний пояснив, що військову службу у цій частині він розпочав наприкінці жовтня 2021 року. З його слів, злочин було вчинено ним на грунті неуставних відносин у вигляді психологічного впливу на нього з боку солдатів старшого призову, що почалось з кінця листопада 21 року та тривало до моменту скоєння злочину. Це виражалось у систематичному зневажливому ставленні до підозрюваного та цькуванні через повідомлення ним командирам про порушення військового статуту під час несення служб тощо... Підозрюваний пояснив, що безпосередньо під час вчинення злочину перебував у такому емоційному стані як то затьмарення та злості, що обмежувало його усвідомлення дій, які він вчиняв. Ці обставини будуть перевірятися під час психолого-психіатричної експертизи, яка вже проводиться», – розповів очільник ДБР.

Водночас Сухачов повідомив, що 3 лютого Рябчук змінив адвоката і відмовився від попередніх показань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024
17 березня 2024
01 березня 2024
23 лютого 2024
12 лютого 2024