Поділитись:

Зміна реєстрації та шеринг техпаспорта: показали нові послуги у «Дії»

Вівторок, 08 лютого 2022, 22:33
Зміна реєстрації та шеринг техпаспорта: показали нові послуги у «Дії»

Міністерство цифрової трансформації показало нові функції на порталі та в застосунку «Дія».

Про нові функції повідомили на Diia Summit 2022, передає «Громадське».

Торік послуга зміни місця реєстрації працювала як експериментальний проєкт і проходила бета-тестування. Як зазначають у Мінцифри, тепер на порталі або в застосунку «Дія» людина зможе вказати адресу, за якою фактично проживає, та отримати підтвердження власника житла.

Крім того, громадянам не потрібно буде додатково йти до військкоматів, щоб змінити місце реєстрації: можна буде перевірити та за потреби ввести дані про військовий облік у «Дії».

Також довідку про несудимість тепер теж можна отримати у застосунку «Дія». Для цього потрібно вказати тип і мету запиту, ПІБ російською мовою, місце народження та контактні дані.

За даними Мінцифри, щороку приблизно мільйон людей замовляють цю довідку: вона потрібна для військкоматів, для працевлаштування тощо.

Окрім того, відсьогодні, 8 лютого, у «Дії» з'явилися опитування. Вони мають допомогти владі дізнаватися думку населення про певні ініціативи. Наразі запустили два опитування: про те, яка нова цифрова послуга найкорисніша і про те, як назвати новий президентський проєкт. Ідеться про програму, за якою вакциновані люди віком від 60 років зможуть безплатно отримати смартфон із пільговим тарифом.

Проголосувати в опитуванні можна лише один раз, свою відповідь змінити не можна.

До того ж на порталі «Дія» тепер можна продовжити або припинити грошову допомогу ВПО та отримати автоматичну реєстрацію будівництва. Раніше послугу теж можна було отримати на порталі, але на розгляд заявки доводилося чекати 10 робочих днів. Тепер же довідка видається автоматично.

Ще одна нова послуга – шеринг техпаспорта. Тепер у застосунку «Дія» можна поділитися техпаспортом із близькою людиною, яка користується вашим авто. Заява має оброблятись до 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів