Поділитись:

«Демонічний вплив»: у США влаштували спалення книг «Гаррі Поттер» та «Сутінки»

Неділя, 06 лютого 2022, 06:28
«Демонічний вплив»: у США влаштували спалення книг «Гаррі Поттер» та «Сутінки»

У США відбулось публічне спалення книг, зокрема «Гаррі Поттера» Дж. Роулінг та вампірської саги «Сутінки» С. Меєр, у межах боротьби з «демонічним впливом».

Про це пише The Guardian, передає Укрінформ.

За даними видання, спалення книг відбулося у передмісті Нешвілла,  штаті Теннессі, після того, як минулого місця шкільний комітет округу Теннессі вирішив заборонити графічний роман про Голокост «Маус». Знищення книг транслювалося у прямому ефірі у Facebook.

«Ми прекрасно розуміємо, на що ідемо. Принесіть усе це. Припиніть дозволяти демонічному впливу проникати у ваш будинок», – заявив пастор Грег Локк, який очолював спалювання.

Як зазначається, захід зібрав чимало людей, які кидали у вогонь примірники «Гаррі Поттера» і «Сутінок». За даними очевидців, дехто з місцевих мешканців навіть кидав у багаття книгу «451 градус за Фаренгейтом» Бредбері та «Походження видів» Дарвіна, яка насправді виявилась Біблією.

Перед спаленням пастор виступив з проповіддю та заявив, що бореться з «дияволом масонів та чаклунством, яке нібито пропагують видання.

«Я більше не зв'язуватимуся з відьмами, я не зв'язуватимуся з чаклунством. Я не зв'язуватимуся з демонами. Я виганяю їх усіх в ім'я Ісуса Христа», – сказав пастор, звертаючись до присутніх.

Тим часом в американській бібліотечній асоціації повідомили, що зафіксували «безпрецедентне» зростання запитів щодо заборони книжок. Зокрема, восени 2021 року було оскаржено вихід у світ 330 книг проти 156 книг у 2020 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів