Поділитись:

«Ситуація стабілізувалася»: у НБУ повідомили про припинення «валютних коливань»

Неділя, 06 лютого 2022, 07:45
«Ситуація стабілізувалася»: у НБУ повідомили про припинення «валютних коливань»

У Національному банку України повідомили про стабілізацію на валютному ринку.

Про це повідомила пресслужба НБУ у Телеграм.

«Упродовж цих п’яти днів ситуація стабілізувалася у порівнянні з попередніми тижнями. З одного боку, вгамувався підвищений попит на валюту, що виник у минулі періоди через вплив психологічного чинника, зумовленого погіршенням інформаційного середовища. З іншого, – зросла пропозиція валюти», – пояснює регулятор.

За даними НБУ, упродовж поточного робочого тижня гривня на міжбанківському валютному ринку зміцнилася до 28, 11 грн/долар з 28,68 грн/долар на закритті міжбанку 28 січня. При цьому зазначається, що на відміну від попередніх «шоків» попит населення на валюту цього разу був помірним. Також вперше з початку року українці продавали валюти більше, ніж купували.

У Нацбанку додали, що регулятор виходив на валютний ринок для згладжування надмірних коливань, але вже не з продажем валюти – як це було упродовж більшої частини січня, а з купівлею. Загалом за тиждень НБУ придбав на валютному ринку 333,7 мільйона доларів.

«Ми стежимо за ситуацією на валютному ринку і за потреби проводитимемо інтервенції як з продажу, так і з купівлі валюти» – зазначили в Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів