Поділитись:

Волиняни повинні подати показання лічильників газу до 5 листопада

Вівторок, 01 листопада 2016, 08:52
Волиняни повинні подати показання лічильників газу до 5 листопада

Щомісяця станом на 1 число волинянам необхідно фіксувати показання лічильників газу та впродовж наступних 5 днів передавати їх газорозподільному підприємству, аби уникнути розбіжностей із нарахуваннями за використане блакитне паливо.

Волиняни можуть без зайвих зусиль передати показання своїх приладів обліку навіть не виходячи із дому за допомогою телефонного дзвінка, короткого СМС-повідомлення, електронного листа або ж через універсальний інтернет-сервіс "Особистий кабінет" на сайті 104.ua, – повідомляє прес-служба ПАТ "Волиньгаз".

Наприкінці 2015 року в Україні набуло чинності нове газове законодавство. Відповідно до нього, споживачі газу повинні щомісяця самостійно передавати показання лічильників. Це дозволить газопостачальній компанії правильно розрахувати обсяги спожитого газу за повний місяць і сформувати для споживача рахунок лише за реально використаний об'єм газу.

У разі відсутності фактичних даних лічильника, або даних, переданих невчасно, газорозподільна компанія повинна сформувати рахунок з урахуванням планового місячного об'єму споживання на відповідний період, виходячи із групи споживання, до якої належить споживач.

На сьогодні для жителів усіх районів Волинської області створено 4 універсальні способи подачі показань лічильників, які не вимагають від споживача безпосередніх візитів до офісів газової компанії та дозволяють передати показання за лічені хвилини, зокрема:

  • Через мережу інтернет за допомогою сервісу "Особистий кабінет" на сайті 104.ua. Після реєстрації у сервісі споживач отримує доступ до даних свого рахунку та може самостійно вести облік використаного палива, поставити запитання фахівцю компанії, або ж завантажити рахунок за газ та сплатити його через Інтернет. Показання, внесені онлайн, найшвидше потрапляють до бази даних і уже через декілька годин споживач може перевірити чи відображаються вони у його кабінеті. Нині цим сервісом користується уже майже 20 тисяч споживачів області;
  • Надіславши СМС-повідомлення на єдиний номер: 7104. СМС-повідомлення необхідно надсилати у форматі: 0200111111(пробіл)00000, де 0200111111– 10 цифр розрахункового рахунку та 00000 – показання лічильника (до 5 цифр). Вартість СМС - згідно з тарифом мобільного оператора. У відповідь клієнту прийде СМС-відповідь із підтвердженням внесення даних лічильника.
  • Через Контакт-центр за номером (0332)-280- 104. Оператори колл-центру працюють у звичному режимі – щоденно із 8:00 до 20:00. Однак волинянам не обов'язково чекати відповіді оператора. На телефонному номері відтепер діє система ІRV, яка супроводжує дзвінок голосовими підказками. Споживач може у тоновому режимі телефону ввести усі дані, озвучені у інструкції. Якщо споживач через функції телефону не може ввести показання таким способом або ж бажає особисто поспілкуватись із оператором - необхідно прослухати повідомлення повністю, після чого він буде з'єднаний із вільним працівником колл-центру;
  • Надіславши лист із даними на електронну адресу: [email protected] (у повідомленні необхідно вказати прізвище, номер особового рахунку та показання лічильника).
Надрукувати
мітки:
коментарів