Поділитись:

Як зберегти екологію та енергетику: німецькі фахівці діляться досвідом у Луцьку

Понеділок, 31 жовтня 2016, 19:01
Як зберегти екологію та енергетику: німецькі фахівці діляться досвідом у Луцьку

Як зберегти екологію та енергетику: німецькі фахівці діляться досвідом у Луцьку

Група німецьких експертів, які займаються вирішенням проблем екології, природокористування та енергоефективності, прибули з візитом до Луцька, аби поділитися своїм досвідом.

Фахівці торгово-промислової палати німецького регіону Південний Верхній Рейн 31 жовтня навідалися до обласного центру Волині в рамках "Програми зеленої економіки", яку фінансує Уряд Німеччини.

До слова, Торгово-промислова палата України долучилася до цього проекту в квітні 2016 року.

З 31 жовтня до 4 листопада експерти німецької торгово-промислової палати розповідатимуть для українських підприємців та держслужбовців про досвід роботи в сфері зеленої економіки, напрацьований в Німеччині.

Віце-президент Волинської торгово-промислової палати Інна Войло вважає, що розвиток зеленої економіки – тенденція сучасного світу, яку варто активно розвивати та впроваджувати.

В Україні така практика не надто добре розвинена. З огляду на це досвід представників німецької торгово-промислової палати, які займають лідерські позиції в Німеччині із впровадження консалтингу, видається дуже цінним.

Семінари проводитимуть протягом тижня щодня, починаючи з 9:30. Експерти зачіпатимуть питання охорони навколишнього середовища, атмосферного повітря та водних ресурсів, захисту клімату, можливості економії затрат на підприємстві.

Участь є безкоштовною. Потрібно лише зареєструвати за тел. (0332) 77-05-32; 24-57-91; 050-438-22-01. Кількість учасників обмежена.

(Справа наліво): президент Волинської ТПП  Олександр Смолич, есперти ТПП регіону Південний Верхній Рейн Вернер Райф та Андре Ольвейра, регіональний радник Хансйорг Дітше(Справа наліво): президент Волинської ТПП Олександр Смолич, есперти ТПП регіону Південний Верхній Рейн Вернер Райф та Андре Ольвейра, регіональний радник Хансйорг Дітше

Зі слів одного з експертів Вернера Райфа, керівника напряму діяльності "Інновації та навколишнє середовище", Україна вже пройшла суттєвий шлях у сфері захисту навколишнього середовища. Однак є багато інших питань, які потребують вирішення.

Дипломований інженер торгово-промислової палати Андре Ольвейра наголосив на тому, що вони на своїх семінарах будуть розповідати, яким чином можна оптимізувати виробничі процеси для більшої ефективності. А також, як можна без залучення великих інвестицій скорочувати власні витрати і економити гроші.

Андре Ольвейра зауважив, що Луцьк його позитивно вразив. Однак у місті є питання, над якими доведеться попрацювати.

"Гуляючи містом, помічаєш потенціал для розвитку. Він, зокрема, у сфері будівель, генерації тепла і холоду. Тут можна багато над чим працювати", – каже німецький експерт.

Як зауважив президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич, візит фахівців з Німеччини – гарний досвід, який дозволить запозичити щось нове.

Крім того він наголосив, що в Україні ринок зеленої економіки фактично відсутній, тому його потрібно формувати.

Надрукувати
мітки:
коментарів