Поділитись:

Гунчик сказав, що думає про підвищення "мінімалки"

Понеділок, 31 жовтня 2016, 18:18
Гунчик сказав, що думає про підвищення «мінімалки»

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик упевнений, що Кабінет Міністрів виконає обіцянку щодо підвищення мінімальної зарплати до 3 200.

Нові підходи до формування бюджету на рівні держави суттєво змінюють систему врегулювання доходів та видатків на рівні регіонів. Аналізуючи внесення необхідних змін, на одній із нарад голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив на тому, що потрібно здійснити реверс та ще раз проаналізувати власні можливості. Фінансистам доведеться спрацювати оперативно, позаяк чи не вперше за багато років українці мають всі шанси увійти до нового року з уже прийнятим бюджетом, а не жити перші місяці за принципом 1/12, – повідомляє прес-служба Волинська ОДА.

У департаменті фінансів облдержадміністрації переконують, що впораються.

"Ми почали опрацьовувати зміни", до проекту обласного бюджету на 2017 рік. Говорю як про дохідну частину, так і про видаткову. Вираховуємо наскільки буде збільшено, – наголосив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк.

"Підняття рівня мінімальної заробітної плати призведе до зростання податку на доходи фізичних осіб у першу чергу. Відповідно буде змінюватися і видаткова частина бюджету, як щодо заробітної плати, так і щодо інших соціальних виплат. Припускать, що будуть переглядати й субсидії, тому що заробітна плата збільшиться. Бюджет 2017-го року матиме ще більшу соціальну спрямованість, ніж планувалося попередньо. Обласний та місцеві бюджети повинні бути прийняті в двотижневий термін після опублікування Державного. Тому роботу ведемо. Не можна сказати, що доведеться змінювати все. Тому, якщо вчасно приймуть Державний бюджет, ми встигнемо зробити розрахунки до обласного", – додав він.

Процес формування бюджету на 2017 рік на Волині стартував більше місяця тому. В облдержадміністрації запровадили практику так званих бюджетних нарад. Станом на кінець жовтня ретельно проаналізували фінансову ситуацію практично в усіх галузях.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОМУ ЗАЯВА ГРОЙСМАНА ПРО ПІДВИЩЕННЯ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ ДО 3200 ГРИВЕНЬ ЗРОБИТЬ УКРАЇНЦІВ ЩЕ БІДНІШИМИ

У 2016-му фонд розвитку області становив 960 мільйонів гривень. З цієї суми лише 150 мільйонів – кошти з обласної казни. Решта – державні субвенції та місцевий ресурс. У 2017-му, обговорюючи макроекономічні показники розвитку краю, наголошують на збільшенні загальної цифри.

"Дуже важливою є ініціатива уряду, підтримана Президентом України, щодо підняття рівня мінімальної заробітної плати з 1 тисячі 600 гривень до 3 тисяч 200, – висловив позицію голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Це стратегічне рішення, яке серйозно вплине на добробут середнього прошарку нашого населення, і ми дуже розраховуємо, що вплине і на формування бюджетів. Заробітна плата, податок на доходи фізичних осіб на сьогодні є одними з головних складових у формуванні місцевих бюджетів. Дуже важливо, аби за доволі короткий період часу, орієнтовно до 15 листопада, ми змогли переглянути вже сучасні наміри та напрацювання. Впевнений, що уряд виконає свою обіцянку і в перших числах грудня процес щодо Державного бюджету буде завершено".

ОДА повинна внести на розгляд сесії проект бюджету на 2017 рік орієнтовно до 20 грудня.

"У рамках його підготовки важливо сформувати соціальну складову. А тому підняття мінімальної заробітної плати якраз і слугує основою. Але не менш важливим є бюджет розвитку. І сьогодні, коли маємо 960 мільйонів гривень, то рішення про збільшення розміру мінімальної платні може вплинути також і на бюджет розвитку. Важливо правильно підійти до розрахунку бюджету доходів і витрат та збалансувати ці дві стаття як на обласному, так і місцевих рівнях", – зазначив Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
26 квітня 2024
11:08
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
10:00
15 квітня 2024
19:01
14 квітня 2024
09:09
12 квітня 2024