Поділитись:

На будівництво сміттєпереробного заводу на Волині шукають інвестора

Понеділок, 31 жовтня 2016, 19:33
На будівництво сміттєпереробного заводу на Волині шукають інвестора

На Волині пропонують реалізувати проект будівництва сміттєпереробного заводу. Для цього шукають інвестора, проте не знайшли й досі.

Про це повідомив голова ОДА Володимир Гунчик у коментарі журналістам сьогодні, 31 жовтня, – пише ІА Волинські Новини.

Так, він розповів, що 2 тижні тому в Києві відбулися перші зустрічі з приводу проекту будівництва на Волині сміттєпереробного заводу з потенційними інвесторами за підтримки Мінекології та Мінрегіонбуду. Приблизна вартість такого проекту – близько 60 мільйонів євро. Але інвестора поки не знайшли.

"Інвестора поки немає, а як буде, я скажу. Ми ведемо потенційні переговори з партнерами з ЄС та Китаю", - пояснив він.

Проект передбачає переробку не менше 200 тисяч тонн сміття, а радіус довозу має бути не більше 70 кілометрів. Тому, відповідно, в ОДА бачать його облаштування в географічному центрі Волині – на околицях Ковеля. Але якщо пропозиції від інвесторів з'являться, то проект віддадуть на громадське обговорення.

Нагадаємо, тема переробки сміття в Україні, та й на Волині зокрема, обговорюється вже не один рік. Але далі розмов справа не зрушується. Проте ситуація з Грибовицьким сміттєзвалищем на Львівщині вчергове підняла на поверхню сміттєві проблеми, особливо після того, як сміття зі Львова почало "мандрувати" всією країною.

Зокрема, днями депутати Луцької міської ради ухвалили проект рішення про заборону прийому сміття на міський полігон з інших областей після захоронення сміття зі Львова на полігоні у Брищі, коли відповідні договори міський голова підписав без обговорення з виконкомом та депутатами міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗВАЛИ УМОВИ ДЛЯ ПОБУДОВИ СМІТТЄПЕРЕРОБНОГО ЗАВОДУ НА ВОЛИНІ

Тим часом, сміття з Львівської області викидали у Ківерцівському районі та намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. А в Брищі люди почали протестувати проти будівництва сміттєспалювальної печі.

Як повідомляло видання, поблизу луцького сміттєзвалища, від якого понад 30 років потерпають мешканці села Брище і навколишніх населених пунктів, хочуть звести сміттєспалювальний завод. Попри те, що ніхто не взяв до уваги категоричні протести селян, фундамент під завод вже заливають, попередньо викорчувавши там дерева.

У результаті, селяни перекрили доступ до сміттєзвалища, а сміттєвози везуть відходи з Луцька до Ківерцівського району.

Що ж до інвестиційних пропозицій на будівництво сміттєпереробного заводу, то, згідно з оприлюдненою інформацією, до Львівської міськради за декілька останніх років надійшло більше 40 пропозицій від потенційних інвесторів, а до Луцька, приміром, 15.

Надрукувати
мітки:
коментарів