Поділитись:

В Україні збудують завод, на якому створюватимуть безпілотники «Байрактар»

Четвер, 03 лютого 2022, 16:31
В Україні збудують завод, на якому створюватимуть безпілотники «Байрактар»

Міністр оборони Олексій Резніков анонсував будівництво в Україні заводу для виробництва турецьких безпілотних літальних апаратів Bayraktar з українськими двигунами.

Відповідну заяву він зробив у четвер, 3 лютого, на брифінгу в Києві.

«Одним із прикладів наповнення саме цієї угоди – це буде будівництво заводу "Байрактар", який виготовляє безпілотні літальні апарати. І які будуть виготовлятися саме в Україні. І буде, відповідно, створено центр навчальний, який буде готувати наших льотчиків щодо управління безпілотними дронами "Байрактар" різних категорій», – заявив міністр.

Таке рішення ухвалять в ході офіційної зустрічі в Києві з делегацією Туреччини, зокрема представниками виробника БПЛА.

Міністр додав, що, за рішенням турецької компанії, в наступному поколінні БПЛА «Байрактар» будуть використовувати українські двигуни виробництва «Мотор Січ». 

Резніков пояснив, що безпілотники, які будуть вироблятися в Україні, будуть використовувати як Збройні Сили України, так і Туреччини.

Після підписання міжнародної угоди в Києві 3 лютого обома сторонами, її скерують на процедуру ратифікації до Верховної Ради.

Довідково: «Байрактар ТБ2» (Bayraktar) – турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Розробка і виробництво компанії «Байкар Макина». Останні кілька років Туреччина постачає ці дрони Україні для бойового застосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів