Росія продовжує активно нарощувати війська на кордонах України (фото)

Середа, 02 лютого 2022, 22:39

Американська компанія Maxar Technologies показала нові супутникові знімки російських військ біля кордонів України.

Про це повідомляє CNN, пише «Громадське».

Супутники зняли російську військову техніку, намети й укриття в Білорусі, де починаються великі військові навчання, в анексованому Криму та в західних областях Росії.

У Maxar зазначають, що нові знімки демонструють новий етап російської діяльності. Якщо раніше в більшості випадків помічали невелику кількість нових житлових приміщень для додаткового персоналу, то тепер наметів й укриттів значно побільшало.

Maxar порівняла знімки з вересня 2021 року і початку лютого 2022-го того самого військового табору в Новоозерному в Криму. Зображення показують значне зростання активності й зведення нових наметів. Як пише CNN, це означає, що табір готовий до розміщення військ, хоча наразі немає жодних доказів їх прибуття.

 

У Білорусі біля Йосиповичів помітили оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер-М», а на полігоні «Обуз-Лісновський» – нові намети.

На заході Росії помітили бойові групи, танки, артилерію й тренувальний табір. У Криму – намети та бронетехніка в районі Євпаторії, Бахчисарая, Новоозерного і Ангарського полігону.

За підрахунками аналітика з питань оборони Конрада Музики, наразі навколо України розташовано від 74 до 76 російських батальйонних тактичних груп. Одна така група, як правило, налічує близько 1000 солдатів, а також допоміжні підрозділи.

За його словами, з січня 2022 року Росія переміщує свої сили в західні регіони. Він додав, що розмір цього розгортання значний – до 15-20 батальйонних тактичних груп, тобто понад 20 тисяч військових. За його підрахунками, також поблизу України є щонайменше 48 ракетних пускових установок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: