Поділитись:

На волинські дороги витратять більше 1 мільярда гривень

Понеділок, 31 жовтня 2016, 16:46
На волинські дороги витратять більше 1 мільярда гривень

На ремонт та відновлення доріг у 2017-му році прогнозують виділити 1 мільярд гривень із Державного бюджету та більше ста мільйонів із місцевих.

Такі цифри називає керівництво області, – повідомляється на сайті Волинської ОДА.

В наступному році на рівні держави запрацює дорожній фонд. Відтак 14 мільярдів гривень у державній казні закладуть саме на дороги. 35 % від суми обіцяють розподілити між регіонами, аби ремонтувати шляхи місцевого значення.

"Дорожній фонд передбачається державою, – підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов. – Ці кошти будуть направлені на дороги державного значення та територіальні, місцеві дороги. По дорогах державного значення співфінансування буде в обсягах 90 на 10 відсотків, по дорогах місцевого значення – 50 на 50. Тобто ці 50 відсотків ми повинні передбачати з усіх місцевих бюджетів та обласного бюджету, відповідно. По кожному району відповідно до можливостей і пріоритетів, визначених головою облдержадміністрації".

"Одним із пунктів пропозицій, які було передано у Кабінет Міністрів від Волинської області щодо доріг державного значення, це капітальний ремонт дороги державного значення Луцьк – Володимир-Волинський – Устилуг, – наголосив Володимир Гунчик. Точно так, у такому ж обсязі, як було зроблено на Луцьк – Львів. І якщо нам вдасться довести в Укравтодорі, Мінінфраструктури та Камбіні доцільність цього проекту, то матимемо на території області ще один капітально відремонтований напрямок дороги. Наступний напрямок – завершення ділянки дороги Ковель – Ягодин, на тій ділянці де з двосмугового руху переходить на одну смугу".

На рівні держави акцентують на необхідності ремонту міжнародних напрямків. Волиняни ж планують відремонтувати дорогу з Луцька до Устилуга, залучивши ще й грантові кошти. Йдеться про три мільйони євро, за які вдасться прокласти 13 кілометрів покриття.

"Є міжурядова угода між Польщею та Україною, згідно з якою буде забезпечуватися ділянка від Володимира до Устилуга, а відповідно нам свої зусилля треба сформувати саме на ділянці від Луцька до Володимира, – розповів директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка. – Міжурядова угода передбачає 100 мільйонів євро між республікою Польща та Україною. Вона передбачає кошти на вдосконалення прикордонної інфраструктури. В основному, це під'їзди до пунктів пропуску, а також забезпечення необхідним самі пункти пропуску. І в Волинській області це припадає якраз на ділянку Володимир-Устилуг".

Надрукувати
мітки:
коментарів