Висушування мулу на очисних спорудах Луцька пришвидшать у 600 разів (фото, відео)

Середа, 02 лютого 2022, 11:03

У червні цього року на очисних спорудах КП «Луцькводоканал» встановлять мобільний цех осушки мулу, який вирішить проблему переповнених мулових карт.

Про це повідомляє КП «Луцькводоканал».

Проблема критичного надлишку мулу, що накопичувався на очисних спорудах Луцька після очистки стічних вод, виникла десятки років тому. Керівництво КП «Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою ініціювали ряд заходів для модернізації очисних споруд. Одна із важливих ініціатив – придбання та встановлення найсучаснішої технології зневоднення стічних вод – мобільного мультишнекового дегідратора, який забезпечить швидке осушування мулу без його накопичення на мулових картах.

 

 

З допомогою мобільного мультишнекового дегідратора процес висушування мулу, який залишається після очищення стоків від населення, стане швидшим приблизно у 600 разів. Це допоможе вирішити ряд екологічних питань, покращить якість очистки стічних вод та в перспективні суттєво зменшить площу атмосферних викидів у атмосферне повітря.

«Луцькводоканал» – перше в Україні підприємство серед водоканалів, яке використає мультишнековий дегідратор у вигляді мобільної системи, що забезпечує швидку адаптацію і високий результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: