Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 1 лютого

Вівторок, 01 лютого 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 1 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за вівторок, 1 лютого.

Про смерть відомого скульптора

Зранку у вівторок, 1 лютого Луцьк приголомшила новина про смерть Миколи Голованя

Легендарний луцький скульптор, автор однієї з головних архітектурних перлин міста – Будинку з химерами – відійшов у засвіти на лікарняному ліжку. Про це журналістам ІА «Конкурент» розповів лучанин Дмитро Безвербний

За його словами, останнім часом Микола Микитович почувався погано. Кілька тижнів він лікувався в обласній лікарні – мав серйозні проблеми із серцем. Врешті, його серце не витримало.

У пам'ять про Миколу Голованя цьогоріч в Луцьку облаштують сквер на вулиці Драгоманова, де сьогодні зібрана невелика частина робіт луцького скульптора. Про це йшлося під час розширеної наради Луцького міського голови.

«Я радий, що ми встигли зробити алею скульптур, яка є родзинкою міста і прикрасою нашого парку», – наголосив міський голова Ігор Поліщук.

Про мобільних контролерів

З березня у Луцьку почне діяти щоденний контроль за дотриманням оплати проїзду у громадському транспорті міста. Про це сьогодні під час розширеної наради Луцького міського голови розповів директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

«Триває регуляторна процедура по наданню послуг контролю. Вона буде завершена в лютому. Я сподіваюся, тоді можна буде впроваджувати незалежний контроль на основі конкурсу», – наголосив Борис Смаль.

Чиновник зазначив, що контроль буде щоденним. Його буде здійснювати мобільна група на автомобілі. Можливо, це навіть буде приватна структура, додав посадовець.

Про нового очільника митниці

З 1 лютого 2022 року виконання обов'язків за вакантною посадою начальника Волинської митниці покладено на Миколу Татарчука – першого заступника начальника Координаційно-моніторингової митниці.

Про це йдеться у наказі Державної митної служби «Про покладання виконання обов'язків» від 31 січня 2022 року №115-о.

Нагадаємо, попередній очільник  Волинської митниці Артем Гузь пішов з посади 28 січня.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів