Поділитись:

На Волині від поліомієліту планують щепити близько шести тисяч дітей

Вівторок, 01 лютого 2022, 15:44
На Волині від поліомієліту планують щепити близько шести тисяч дітей

На Волині у рамках кампанії зі щеплення дітей від поліомієліту планують щепити близько 6 тисяч дітей віком від 6 місяців до 6 років. Область має низький показник вакцинації: до року вакциновано лише 77 % з необхідних 95 %.

Про це у вівторок, 1 лютого, під час онлайн-брифінгу у Волинській облдержадміністрації розповіла завідувачка відділу дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина  Хомутінкіна.

«Вперше за багато років поліомієліт повернувся в Україну. А в нас кожна третя дитина невакцинована, а отже – незахищена. Нагадаю: ліків проти поліомієліту не існує. Якщо дитина невакцинована або вакцинована з порушенням календаря, має ризик отримати параліч», – наголосила Валентина  Хомутінкіна.

Як розповіла, щеплення в Україні буде проходити у два етапи: планується щеплення дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем. Перший етап, який розпочався сьогодні, 1 лютого, триватиме три тижні. 

В рамках другого етапу, який планується провести навесні, діти отримають оральну поліомієлітну вакцину. 

Валентина Хомутінкіна нагадала, що згідно з календарем, дитина має отримати 6 щеплень від поліомієліту.

Нагадаємо: таких заходів необхідно вжити через виявлення вірусу у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті восени 2021 року.

Нагадаємо, за підсумками виконання обсягів щеплень за 2021 р. на Волині повний курс щеплень від поліомієліту, яких має бути шість на момент 14-річчя дитини, отримали лише 75,5 % дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів