Поділитись:

У Києві затримали групу осіб, які планували масові заворушення в Україні (відео)

Понеділок, 31 січня 2022, 10:40
У Києві затримали групу осіб, які планували масові заворушення в Україні (відео)

Українські правоохоронці повідомили, що запобігли провокаціям, які включали масові заворушення та насилля до поліцейських під час акцій у низці міст України.

Про це 31 січня під час брифінгу заявили міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і голова Національної поліції Ігор Клименко, інформує «Українська правда».

«Це була акція до п'яти тисяч осіб, яку планували саме для того, щоб розкачати і дестабілізувати ситуацію в Україні. На жаль, явища платних мітингів у нас є досить частим, і це не перший мітинг проплачений, але саме цей мітинг із самого початку був спрямований на розбалансування внутрішньополітичної ситуації і на насильство проти правоохоронців та інших осіб, які беруть участь у мітингу… 

Це була лише перша акція з цілого ряду запланованих. Це чітко зафіксовано на відео- та аудіоносіях, частину з яких ви сьогодні побачите. 

Ці акції планувалося провести в ряді міст України, зокрема центральної України. Це була Сумська, Чернігівська,  Полтавська і Черкаська області. Тобто області фактично за годину-півтори доїзду від Києва і наших північних кордонів із Російською Федерацією», – розповів Монастирський.

Монастирський зазначив, що так само у 2014 році у Луганську й Донецьку, а також у Криму росіяни проводили акції за участю псевдоактивістів, які провокували насильство і підбурювали інших громадян. 

Ігор Клименко повідомив, що вранці 31 січня у Києві мала розпочатися акція, яка не носила мирний характер. Заявки на неї не було, лише о 9-й ранку мала надійти заявка на акцію за участі 500 осіб.  

За його словами, 30 січня Нацполіція «затримала осіб, які готували акції і мітинги біля Офісу президента, під час яких мали відбутися жорсткі протистояння та жорсткі сутички з правоохоронцями».

Затримали організатора і його спільника. Це громадяни України. Правоохоронці вивчають зв’язки організатора з ОРДЛО і російськими спецслужбами. Слідчі вручають організатору і його помічнику  повідомлення про підозру і будуть просити про  арешт для них.

«Організатор спільно зі своїми помічниками підшуковував українців, які за гроші готові були допомогти в організації та проведенні цих акцій. І перша така акція мала відбутися саме сьогодні», – зазначив голова Нацполіції.

За словами Клименка, розпочати псевдоакцію мали спікери, які б закликали вийти до протестуючих представника Офісу президента. Надалі, за планом, учасники «акції» мали б почати «задувати» правоохоронців, а потім почати сутички. 

Актор з учасників «акції» мав прикинутися пораненим (для цього мали привезти бутафорську кров), а інші – у медичних халатах – мали вдавати, що реанімують його.

Клименко зазначив, що за основою для акції взяли події біля Верховної Ради 25 січня, де постраждали 18 правоохоронців. 

Правоохоронці повідомили, що для проведення акції організатори уже отримали 1 мільйон гривень. Клименко зазначив, що поліція знає, у якому банку їм дали стільки готівки.

Організатори розраховували, що взяти участь у псевдоакції мали 1000 осіб.

Правоохоронці показали відео на доказ проплаченості акцій.

На записі ймовірні організатори акції говорять російською. Акція мала початися 31 січня о 10:30 і продовжитися колотнечею («толкучкой»). «Премія – 2500» за акторську гру і «70 косарів за колеса», йдеться на відео.

Новина доповнюється...

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 серпня 2023
07 лютого 2023
18 січня 2023
24 червня 2022
11 травня 2022
07 квітня 2022
18 березня 2022
15 березня 2022
07 березня 2022
06 березня 2022