Поділитись:

Британські вчені виявило зв’язок між курінням і жиром у поколінні

Понеділок, 31 січня 2022, 01:26
Британські вчені виявило зв’язок між курінням і жиром у поколінні

Дослідники Бристольського університету виявили, що жінки, чиї діди або прадіди почали курити в ранньому віці, зазвичай мають більше жиру в організмі.

Про це повідомляє The Guardian, пише Hromadske.ua.

У новому дослідженні вчені проаналізували дітей 1990-х, зокрема 14 тисяч вагітних жінок, а також їхніх дітей та онуків. Дослідники вивчили дані про куріння дідів і прадідів.

Науковці виявили більший рівень жиру в організмі жінок, дідусі чи прадіди яких почали курити до 13 років. У нащадків-чоловіків такого не спостерігалося.

Попередні дослідження стверджували, що якщо батько почав регулярно курити до досягнення статевої зрілості, то його сини мали більше жиру в організмах, ніж діти некурців.

«Це дослідження дає нам два важливих результати. По-перше, вплив певних речовин на хлопчика до статевого дозрівання може мати наслідки для наступних поколінь. По-друге, одна з причин надмірної ваги у дітей може бути пов’язана не так із їхнім нинішнім харчуванням і фізичними вправами, як зі способом життя їхніх предків чи збереженням пов’язаних факторів протягом багатьох років», – каже професор Джин Голдінг.

Водночас учені визнають, що потрібно набагато більше фактів, щоб підтвердити це та зрозуміти, як таке можливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів