Поділитись:

Волинянам роз'яснили механізм отримання субсидій

Понеділок, 31 жовтня 2016, 09:24
Волинянам роз'яснили механізм отримання субсидій

Про порядок надання житлових субсидій та окремі зміни у порядку надання говорили під час брифігну 28 жотвня.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко вкотре наголосила, що для отримання знижки на оплату житлово-комунальних послуг, необхідно заповнити лише заяву та декларацію та подати заповнені документи до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрацій, – повідомляє прес-служба ОДА.

Варто зазначити, що заяву та декларацію на призначення субсидії можна надіслати до відповідного органу поштою, а також у електронній формі через офіційний веб-портал Мінсоцполітики subsidii.mlsp.gov.ua. Але при зверненні через інтернет упродовж місяця потрібно з відповідними документи звернутись до органу соціального захисту населення аби підтвердити достовірність поданої інформації. В інакшому випадку потрібно мати електронний підпис.

"Тим, хто звернувся за субсидією минулого періоду, перерахунки здійснені автоматично, адже субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців", – відзначила Людмила Сірібіненко.

Та окрім цього, закцентувала увагу і на тому, що у разі звернення із заявою про призначення субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону субсидія призначається з початку такого сезону.

Щодо оплати субсидій, то слід відмітити зміну, яку запровадили у цьому році.

"Громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов'язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії, тобто необхідно сплачувати суму, зазначену у квитанції "до оплати". У разі несплати надання субсидії припиняється за поданням організації-надавача послуг", – зазначила спеціаліст.

Також відмовою для надання субсидії, за словами заступника директора соціального захисту населення, може бути здійснення покупки на суму від 50 тис грн протягом року, в якому подаються документи на призначення субсидії.

До слова, субсидію на оплату житлово-комунальних послуг станом на 28 жовтня 2016 року отримує 185,5 тисяч домогосподарств.

Надрукувати
мітки:
коментарів