Поділитись:

На Волині продавали алкоголь без ліцензії

Субота, 29 січня 2022, 09:22
На Волині продавали алкоголь без ліцензії

фоото ілюстративне

При проведенні фактичної перевірки в Луцькому районі 25 січня працівники управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області встановили факт реалізації алкогольних напоїв без придбання відповідної ліцензії.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Відтак вилучили з обігу 57 пляшок алкогольних напоїв різного асортименту на суму 1,3 тис. грн.

Такий результат став можливим завдяки небайдужості громадян, які інформували про порушення на ринку реалізації підакцизної продукції.
Відповідальність за зберігання тютюнових виробів без акцизних марок встановленого зразка передбачена ст. 17 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» та ст. 164 5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Орієнтовно штрафна санкція за дане порушення становитиме 17,0 тис. гривень.

В ГУ ДПС у Волинській області наголошують: якщо ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером телефону (0332) 724414 (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області), або надіслати повідомлення поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів