Обмежувачі руху у дворах: депутат закликає прописати єдині правила для всіх (відео)

П'ятниця, 28 січня 2022, 19:27

У Луцьку не пройти – не проїхати: повсюди як не паркани, то шлагбауми чи інші обмежувачі руху. Найбільше незручностей це приносить службам екстреного реагування. Зокрема заступник начальника з реагування на надзвичайні ситуації Віктор Милостивий розповів, що з такою проблемою рятувальники зіштовхнулись 15 січня, коли прибули гасити пожежу на вулиці Зацепи у Луцьку. Через боларди, які встановили місцеві мешканці, вони не могли під’їхати впритул до будинку.

«Це є гостра проблема на сьогодні. Це і щільна забудова, і скажімо ті перешкоди які виставляють мешканці будинків для того, щоб обмежити рух іншого транспорту. Ми зустрічаємось з такою проблемою як прибуття наших пожежників. Чим більше витрачаємо часу на прибуття, тим більші розміри пожежі застаємо на момент прибуття», – розповів заступник начальника управління ДСНС у волинській області Віктор Милостивий.

Тож рятувальники просять владу перевірити законність встановлення огорож та обмежувачів руху на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків. Щобільше – вони склали список адрес, де необхідно усунути такі конструкції. Водночас депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух “Свідомі"» Андрій Лучик зазначив, що самовільне встановлення будь-яких обмежувачів без дозволів – недопустиме і міська рада має не просто знести їх, а випрацювати єдиний механізм для всіх.

«У Луцьку потрібно виробити єдині правила, які регламентуватимуть встановлення. Різних обмежувачів руху. Будь то  паркани, ворота, шлагбауми чи інші обмежувачі. Адже виходить парадоксальна ситуація. У нас є територія окрема приватизована ОСББ, які теж там встановлюють паркани, ворота. І є території, які належать місту і там теж люди встановлюють, важливо, без дозвільних документів, паркани, калітки. Ну і це неподобство. Правила повинні бути одні для всіх», – додає депутат.

Детальніше – у сюжеті телеканалу Конкурент TV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: