Поділитись:

Коридори в диму та крики: розповіли деталі пожежі у гуртожитку ВНУ (фото, відео)

Четвер, 27 січня 2022, 22:03

Вночі 27 січня задимлення в гуртожитку Волинського національного університету імені Лесі Українки на проспекті Соборності утворилося з камери колишнього сміттєпроводу на першому поверсі будівлі, де нині знаходиться комора двірника.

Про це Суспільному розповів працівник комплексного обслуговування будівель і споруд університету Анатолій Андросюк.

З його слів, у цьому приміщенні були інструменти та спецодяг двірника.

«Це сміттєкамера. Там труба йде із сміттєкамери десь курять, мабуть, кинув хтось бичка, тут щось було горюче і все. До біди багато треба хіба», – зазначив Анатолій Андросюк.

Зі слів начальниці відділу управління ДСНС Волині Ірини Варварук, наразі причину загоряння встановлюють. Першим задимлення під час обходу помітив сторож гуртожитку, він і викликав на місце рятувальників. Під час гасіння пожежі з будівлі евакуювали 76 студентів. Трьох, які були заблоковані на восьмому поверсі, вивели з приміщення рятувальники.

На момент пожежі була в гуртожитку на шостому поверсі була 21-річна Ярослава Пасик, яка прокинулася від шуму в коридорі. Каже, побачила дим, як відкрила двері, а тоді почала швидко збиратися, щоб покинути приміщення.

«По батареях хлопці почали стукати, почали кричати. Тут ще якийсь мужчина забігає і каже: "Дай подихаю", бо він, мабуть, стукав по тих батареях, намагався всіх розбудити. Дякую хлопцям, які збудили, бо я міцно сплю, то не проснулася б», – каже дівчина.

Зі слів студентки, коли спустилася на четвертий поверх, усе було задимлене і довелося вибігати наосліп.

«Відразу вахтерша перевіряла, які кімнати, відразу всіх посадили в коридорі й перераховували 250 разів», – додала студентка.

Разом з іншими мешканцями гуртожитку студентки намагалися загасити пожежу самотужки ще до приїзду рятувальників. Для цього використовували вогнегасники, які були в приміщенні, – розповів третьокурсник Максим М’якота.

«Вогнегасники були всі опломбовані, але нехтуючи правилами ми зривали пломби заради того, щоб запобігти пожежі. Ми допомагали при евакуації, хто не міг сам, то ми мокрі рушники приносили, бо все було в диму, майже нічого не було видно», – каже студент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів