Поділитись:

Кожен українець старший 15 років у середньому випиває 8,6 літра алкоголю щорічно

Четвер, 27 січня 2022, 17:50
Кожен українець старший 15 років у середньому випиває 8,6 літра алкоголю щорічно

Україна посіла 35 місце серед 39 країн Європи за рівнем споживання алкоголю.

Про це повідомляє Рахункова палата України.

Всесвітня організація охорони здоров'я підрахувала, що кожен українець віком від 15 років щорічно випиває 8,6 л алкоголю, однак фахівці говорять, що ці дані не об'єктивні, адже не враховують кількість нелегально виробленого та ввезеного алкоголю.

«8,6 л алкоголю щорічно випиває кожний українець віком від 15 років, підрахувала Всесвітня організація охорони здоров’я. Проте, як виявилось, ми не така вже й питуща нація. Серед 39 європейських країн, які досліджувались, Україна посідає 35 місце», – йдеться у повідомленні.

Водночас за оцінками експертів нелегальний алкоголь може становити від третини до половини вжитого обсягу, залежно від виду алкогольної продукції.

«Фахівці Рахункової палати виявили, що Мінекономіки, податкова і митниця недостатньо аналізували обсяги нелегального виробництва та імпорту в Україну спиртного. Його частка, за оцінками експертів, може становити від третини до половини вжитого обсягу, залежно від виду алкогольної продукції», – зазначили економісти.

Крім цього зазначається, досі належним чином законодавчо не врегульоване питання торгівлі алкогольними напоями через Інтернет: «Неможливо достовірно визначити вік покупця, а отже, є ризики продажу алкоголю неповнолітнім».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів