Поділитись:

На Волині вимагають повернути 9 гектарів лісу державі

Середа, 26 січня 2022, 15:20
На Волині вимагають повернути 9 гектарів лісу державі

Фото ілюстративне

На Волині прокурори наполягають на поверненні в державну власність земельної ділянки лісового фонду на Камінь-Каширщині.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації до Прилісненської сільської ради, аби повернути у державну власність земельну ділянку лісового фонду площею майже дев'ять гектарів.

Прокурори встановили порушення інтересів держави під час використання земель державної форми власності.

З'ясувалося, що під час проведення у 2018 році інвентаризації земель на території Прилісненської сільської ради у Державному земельному кадастрі в порушення вимог чинного законодавства була неправильно визначена категорія землі та цільове призначення земельної ділянки лісогосподарського призначення. 

Це обумовило фактичне вилучення з державної власності ділянки, на якій ріс 20-річний ліс, та подальшу передачу її у комунальну власність як земель сільськогосподарського призначення.

У суді прокурори наполягатимуть на витребуванні земельної ділянки на користь її власника – Волинської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла у першому читанні проєкт закону про спрощення механізму набуття прав на земельні ділянки с/г призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
29 березня 2024
26 березня 2024