Поділитись:

Замість бомбосховищ – склади або сміттєзвалища: у якому стані укриття у Луцьку (відео)

Понеділок, 24 січня 2022, 21:21

У Луцькій громаді є 101 бомбосховище. Вони можуть вмістити 30 тисяч осіб, у той час, як кількість населення сягає понад 240 тисяч. Однак, скільки з укриттів реально готові хоч сьогодні захистити лучан у разі повномасштабного вторгнення Росії – невідомо.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

На головній вулиці міста – проспекті Волі згідно зі списком є 6 укриттів. Місця розташування бомбосховищ помітно відразу. На них вказують написи на стінах і таблички. Однак, укриття за адресою проспект Волі, 8 – зачинене. Ані голова ОСББ, ані підприємець, номер якого зазначений на вивісці, доступу до приміщення – не мають.

«Там не зрозуміло, що відбувається: швейні фабрики, «притони» та якийсь неофіційний продаж», – додає місцевий житель.

В інших же укриттях на проспекті переважно склади різноманітних закладів або взагалі не підготовлені приміщення, які переповнені сміттям.

Начальник луцького управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк каже, практика віддавати захисні споруди в оренду – цілком законна.

За словами Юрія Кирилюка, бомбосховища можуть бути приватні, комунальні та державні. Тож саме балансоутримувач відповідає за стан приміщення. Натомість чиновник показав оновлене укриття на вулиці Винниченка, 39. Його відремонтували за кошти міського бюджету.

Яка ситуація в інших бомбосховищах – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024